Columbus gör idag sin första match idag och får en ganska passande uppgift direkt när bottentippade Calgary kommer på besök. Hemma är man starka och jag tror att man löser en vinst idag, men oddset på raka ettan känns inte så lockade. Jag kommer istället köra ett litet specialspel här.

  • Match: Columbus – Calgary
  • Speltips: Bortalaget att göra mål i första perioden – NEJ
  • Odds: 1.90 @ Betsson
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 5/10, 01.05

Columbus har ett ganska intressant lag enligt mig. Det kan mycket väl vara så att man tar sig till slutspel iår, men då ska man få allt att funka. Man har ett lag med ett par spelare som varit i klubben under ett säsonger nu och gjorde sig även en trejd där man bytte bort Rick Nash för att bredda laget litegrann. Något som visat sig vara ett riktigt bra drag. Det  är ett hårt jobbande lag där man spridit ut sina offensiva kvalitéer i de tre första femmorna vilket gör att man oftast kan få ett jämnt spel. Så var det förra säsongen och det är bara att hoppas det ser likadant ut denna säsong. Detta spel bygger ju dock inte på att man ska göra mål framåt, utan tvärtom. Jag kommer alltså lägga mitt spel på att Calgary går mållösa i den första perioden. Columbus hoppas jag kommer gå ut med en energi och försöka köra över Flames direkt. Jag gillar inte att man ska vinna första perioden då mycket kan låsa sig i en premiär. Däremot gillar jag oddset på att man håller nollan i första perioden. Vezina-vinnaren från förra säsongen, Sergei Bobrovsky, startar självklart matchen och han är en av världens bästa och mest spektakulära målvakter. Han har tagit enorma kliv i utvecklingen sedan han lämnade Philadelphia och kom till Blue Jackets. Han kan vinna matcher själv åt sitt lag och därför tror jag också han har fin chans att hålla nollan i den första perioden.

2013 NHL Awards

Calgary gjorde debut igår mot Washington och är idag back-to-back. Gårdagens match gick föga förvånande till straffar och man fick se sig besegrade tillslut efter mål av både Grabovski och Ovechkin i straffläggningen. Jag rekade emot Calgary, men de gick ut med full fart och hade hela 3-0 efter den första perioden. Däremot ska sägas att Capitals inte alls var med, pucken studsade verkligen Calgarys väg och Braden Holtby hade återigen en ganska tuff period i Caps-kassen. Calgary har ett lag som är riktigt uselt enligt mig och klarar man av att undvika sista platsen i grundserien så ska man nästan vara nöjda. Idag möter man Bobrovsky och känslan av att Calgarys något tunna offensiv kommer få svårt att göra mål på förra säsongen bästa målvakt, trots att man gjorde hela fyra stycken igår. Under sista delen av matchen såg också Flames riktigt tunga ut och Caps hade bud på fler mål. Idag har man en match i benen som sagt och det kan bli lite halvtungt, även om jag inte tror att gårdagens match påverkar alltför mycket. Förra säsongen var Calgary dock ett av ligans sämsta lag i back-to-back. Jag tror att man går mållösa ur den första perioden.


Bobrovsky och Calgarys tunna trupp offensivt lägger stor grund för detta spel. Dessutom är Blue Jackets starka på hemmaplan medans Calgary brukar vara ett betydligt sämre bortalag. Jag spelar bortalaget att inte göra mål i den första perioden till oddset 1.90 hos Betsson. Spelet blir för en medelinsats på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden