Det är dags för årets första kvällsmatch svensk tid och det är en riktigt bra match på förhand. Columbus står som värd hemma i Nationwide Arena när ett av förra säsongens finallag kommer på besök. Boston är laget och känslan här är att man visar sin styrka direkt.

  • Match: Columbus – Boston
  • Speltips: Boston ML
  • Odds: 1.82 @ Unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 12/10, 20.05

Columbus har startat säsongen riktigt bra och har två segrar av tre möjliga hittills. Motståndet har dock inte varit av högsta klass, men det är ändå två segrar och spelet har varit stabilt. I den första matchen rekade jag just Columbus hemma mot Flames, men där gick vi på en mina. Det är väl egentligen den match som man hittills spelat riktigt dåligt i också. Sedan har man mött Islanders och Sabres där den första matchen mot Isles var en riktigt stark seger, även om just motståndet inte alls kom upp i den nivå som man besitter. Matchen mot Sabres så fanns det bara ett lag på banan och det var Columbus. Nu ska tilläggas att denna säsongs Buffalo är ett av de sämsta på många år. De har en ung trupp och laget känns riktigt tunt i allmänhet. Segern där var ingen större skräll. Frågan är nu hur man ska kunna ställa om från att ha mött ett av NHLs sämsta lag till att nu försöka bryta ner ligans absolut tyngsta lag att möta. Visst. laget har jobbat sig uppåt och har chans på att nå slutspelet denna säsong, men i dagens match bör man dra ett litet kortare strå än sina motståndare. Columbus har full trupp förutom långtidsskadade Nathan Horton.

rask04

Boston vet vi alla är ett otroligt jobbigt lag att möta. De har fyra linor som spelar med hög fart och en tyngd som få lag i ligan har. Deras två toplines är det absolut världsklass på och för att inte tala om Tuukka Rask i målet som enligt mig är världens bästa målvakt. I hans fall kanske mycket handlar om att han har en stabil defensiv framför sig, men i vilket fall så har han startat säsongen lika bra som han avslutade förra. Nu är han i skrivande stund ännu inte bekräftad för start, men skulle förvåna mig om de ställer Chad Johnson idag. Boston vann sina två första matcher mot Tampa Bay respektive Detroit. Man hade full kontroll i båda matcherna och det var inget snack om vilka som skulle vinna. Senast mötte man obesegrade Colorado och även efter matchen så var det Avs som var det obesegrade laget av dessa två. Boston spelade bra, men fick helt enkelt inte in pucken bakom Giguere i Coloradokassen. Man hade verkligen mängder av öppna lägen och det känns som att får man bara hälften av alla de lägena idag så kommer man plocka hem dagens match. Historiskt har Boston haft ganska lätt för Columbus och vunnit 7 av 10 senaste matcherna inbördes, även om det är svårt att jämföra så då de har mötts alldeles för lite sista åren. Boston saknar endast Carl Söderberg.


Jag tror helt enkelt att Boston är lite för tunga för Columbus denna afton så mitt tips går på bortalaget. Spelet hittar ni hos Unibet idag och Boston ML spelas med 6 units. Oddset är 1.82 och är för tillfället högst på marknaden.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden