Två eller tre omgångar återstår i NHL och inatt bjuds vi på tre matcher. I ett av mötena möts Columbus Blue Jackets – Toronto Maple Leafs. Två lag som inte något speciellt att spela om och former är helt skilda mellan lagen. Blue Jackets har nio segrar på dom tio senaste matcherna medan Maple Leafs har ynka tre. Hur blir då matchbilden?

  • MatchColumbus Blue Jackets – Toronto Maple Leafs
  • Liga: NHL
  • Speltips: Över 5,5 mål
  • Odds: 1,93 @ Nordicbet
  • Insats: 3,5/5 units
  • Spelstopp: 9/4, 01:30

Startande målvakter:
Blue Jackets: S. Bobrovsky
Maple Leafs: J. Reimer

Blue Jackets fick sin sanslösa segersvit bruten på ett snöpligt sätt. Laget hade en 3-2 ledning borta mot New York Rangers, men med tjugoåtta sekunder kvar kom 3-3 och därefter föll Blue Jackets i den följande förlängningen. Det innebar att Blue Jackets segersvit stannade på nio raka matcher.
Trots att formen har varit strålande är det fel tid på säsongen att finna den på. Laget befinner sig först på en tolfte plats i Eastern Conference och slutspelsdrömmarna är bortblåsta.
En stor orsak till det är försvarsspelet ,då laget har läckt massvis av mål. Sett över hela säsongen är Blue Jackets det tredje lag som har släppt in flest mål. En målskillnad på 222-244 ger ett snitt på 2,81 gjorda mål och 3,08 insläppta mål per match.

Blue Jackets kommer till spel utan:
R. Murray (spelar ev inatt)
F. Tyutin (spelar ev inatt)
R. Bourque
D. Clarkson
J. Skille

columbus_200x200V.S toronto_200x200

Maple Leafs går än en gång mot en fiaskostämplad säsong. Laget befinner sig först på en femtonde plats i Eastern Conference med sextiosju poäng efter åttio omgångar. Det är två poäng upp till närmsta lag.
Även för Maple Leafs del har försvarsspelet inte alls klickat. Laget har släppt in andra flest mål under grundserien. En målskillnad på 208-253 ger ett snitt på 2,6 gjorda och 3,16 insläppta mål per match.
Formen är något stigande trots att förlusterna har duggat tätt. Maple Leafs är nu uppe i  poäng i fyra av lagets fem senaste matcher och laget har avgått med segern i tre av dessa fem.
I den förra omgången besegrades slutspelsjagande Ottawa Senators med 3-2 på hemmaplan efter straffar.

Maple Leafs kommer till spel utan:
T. Smith (spelar ev inatt)
R. Polak
S. Robidas
N. Horton

Säsongens tredje och sista möte.
Den första matchen mellan lagen spelades med Blue Jackets som hemmalag. Det resulterade i en 4-1 seger för Maple Leafs.
I möte nummer två där Maple Leafs var hemmalag vann även den gången Maple Leafs, fast nu med 5-2.
Sett över lagens tio senaste möten har Blue Jackets lika många segrar som Maple Leafs. Det vill säga fem segrar.
Noterbart är att fem matcher har passerat över 5,5 mål och tre matcher har stannat på exakt fem.
Lagens fem senast möten i Columbus har slutat med en seger för Blue Jackets och fyra för Maple Leafs. Noterbart är att tre matcher har passerat över 5,5 mål och dom övriga två har stannat på exakt fem.

Det är oftast målrikt mellan dessa lag, fortsätter det även inatt?
Ja, jag tycker det finns tendenser som talar för det. Båda lagen har inget speciellt att spela för och lagen har lite friare tyglar att agera på spelplanen. Det har märkts i både offensiven och i defensiven. Båda lagen har varit inblandade i massor utav målrika matcher och på lagens fem senaste matcher har det fallit för Blue Jackets totalt trettiotre mål och för Maple Leafs tjugosex mål.
Det är två utav Eastern Conference sämsta försvarsslag och lagen har släppt in massvis av mål under säsongen. Båda klubbarna snittar runt tre insläppta mål per match.
Sen gör det ju inte saken sämre att det är fullt ös mellan lagen när dom möts. Mötena tillsammans den här säsongen har innehållit tolv mål och åtta av lagens tio senaste möten har resulterat i minst fem mål på tavlan.
Så med två lag som inte har mer än äran att spela för och gillar att spela offensivt så ses överspelet som bästa alternativet.
Mitt spel blir därmed över 5,5 mål till 1,93 hos Nordicbet.