NHL inatt igen och jag lägger framförallt fokus på Tampa Bay Lightning och Steven Stamkos när dom ska ta sig an Columbus Blue Jackets på bortais. Detroit gjorde precis som jag förutspådde natten som var och jag är nu upp i 3 raka NHL-vinster. Har nog en bra chans inatt igen vill jag påstå.

  • Columbus Blue Jackets – Tampa Bay Lightning
  • Spel: Steven Stamkos Över 3.5 Skott (inkl övertid)
  • Odds: 1.85 @ Betsafe
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 01.00

Startande Målvakter:
Blue Jackets: <Bekräftad> Anton Forsberg (3e målvakt). Räddningsprocent 89,7 %
Lightning: <Bekräftad> Evgeni Nabokov (2e målvakt). Räddningsprocent 87,3 %

Columbus tar emot Tampa Bay på hemmaplan och det är minst sagt helt olika förutsättningar lagen har just nu. Columbus har 7 raka förluster och man har släppt in minst 3 mål i dom matcher. Det vill säga att man är sårbara bakåt och det är mycket pga av alla de skador dom har och har haft. Columbus har alltså 7 spelare skadade som är viktiga för laget, man har även bästa backen Jack Johnson avstängd. De skadade är Nathan Horton, Brandon Dubinsky, Artem Anisimov, Mark Letestu, Sergei Bobrovsky, Ryan Murray och nu senast Matt Calvert. Tungt minst sagt!

Och inatt startar man med svenske Anton Forsberg i målet som gör sin andra start någonsin i NHL, tuff uppgift kan man lugnt säga. Defensivt så brukar man i snitt släppa till 31,5 skott per match vilket är lite mer än normalt. Nej Columbus kommer inte ha så mycket med den här matchen att göra om dom inte kämpar för kung och fosterland så det blir en jämnare match än man kanske tror, fast nej. Men allt ovan bäddar ju för att en viss stjärna i Tampa Bay kan få en rätt rolig dag på jobbet.

columbus_200x200              tampa_bay_200x200

Tampa Bay kommer till denna match med 4 raka segrar på ordinarie tid och man har öst in mål. 7, 4, 4, 5 är mål-siffrorna senast 4 matcherna. Ja man har en väldigt bra offensiv hänförd av lagets stjärna och hela NHLs målstjärna, Steven Stamkos. Det är han som ska göra det allt som oftast. Det är han som man försöker få i bra läge för sitt fina hårda direktskott. Han spelar powerplay och han spelar ofta. I den här matchen kommer han nog få lite fler lägen än vanligt då Columbus försvar inte är det bästa. Och i och med det så lär han få tillfälle att skjuta en massa och i snitt denna säsong så har han skjutit 4.07 skott per match vilket är bra. Så ska man gå på snittet så är spelet hemma redan, men riktigt så enkelt är det ju inte. Tampa Bay har egentligen bara 1 skada värt att nämna och det är svenske backen Victor Hedman.

Nu tror jag ju att Tampa Bay kommer vinna matchen rätt bekvämt och att Stamkos säkert gör något mål men framförallt att han får minst 4 skott på mål. Gör han mål räknas det som 1 skott, värt att notera. Och skulle Columbus på något sätt få matchen till övertid så gäller spelet även där och kaptenen Stamkos kommer såklart lira mycket där också. 4 skott på en match mot ett lag som saknar en hel del spelare inklusive 2 backar, 2 av dom bättre dom har.

Det ska bli skönt att sitta och kolla utan att önska vilket lag som vinner eller hur många mål som görs utan att det är enbart fokus på Steven Stamkos i första hand i alla fall. Sen vill man ju alltid kolla på bra hockeymatcher. En liten notering är ju att Tampa Bay ställer sin 2e målvakt Evgeni Nabokov i mål inatt vilket kanske kan göra att Tampa Bay måste kämpa lite hårdare, vad vet jag. han är i alla fall en sämre målvakt än Ben Bishop som är deras 1e keeper.


 

En kort summering på det hela är att Steven Stamkos skjuter i snitt över ca 4 skott per match. Tampa Bay kommer med all säkerhet föra matchen då man är ett bättre lag och med tanke på att Columbus saknar många bra spelare inatt. Steven Stamkos spelar många minuter varje match och han spelar mycket i powerplay och mycket i en eventuell förlängning. Stamkos är lagets stora stjärna. Vad jag vet så är Betsafe det enda bolaget som erbjuder just detta spel och många andra liknande spel, just sayin. 1.85 för 4 skott från vår man inatt är absolut bra. Det blir lite över medel som insats!

/ L’orso