NHL-lagen går mot julledighet. Vissa lag av dom tolv lagen som spelar natten mot tisdag kommer gå på ledighet efter nattens match. Bland annat ett av lagen i matchen jag siktar in mig på. Där ett Columbus Blue Jackets som har hittat formen och har åtta segrar på lagets nio senaste! Får nu ta sig an Nashville Predators i lagets sista match innan lite ledighet. En tuff motståndare som väntar, frågan är om Blue Jackets kan lösa poäng?

  • Match: Columbus Blue Jackets – Nashville Predators 
  • Serie: NHL
  • Speltips: 1x
  • Odds: 1,75 Betsafe
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 23/12, 01:00

Blue Jackets radade upp sju raka segrar innan den sviten bröts mot Washington Capitals för två omgångar sedan. Men trots en svidande förlust studsade Blue Jackets tillbaka i lagets senaste match då formtoppade Chicago Blackhawks stod för motståndet. Summerat från matchen var att Blackhawks var det bättre laget och hade flertalet målchanser än motståndarna och borde vunnit matchen. Men ett Blue Jackets i gott mod krigade till sig en 3-2 seger efter straffar.

Segern innebar Blue Jackets åttonde på lagets tio senaste matcher, 8-1-1. Noterbart är att Blue Jackets har tagit poäng i nio raka matcher och på lagets tio matcher har hela sju matcher slutat med ett kryss under ordinarie tid.
Sjutton poäng av tjugo möjliga gör att Blue Jackets har börjat att knappa in på lagen som ligger på slutspel. Blue Jackets har för stunden trettioen poäng efter trettiotvå spelade matcher och ligger på en trettonde plats i Eastern Conference, och är just nu sju poäng bakom närmsta slutspelslag.

Det bästa för Blue Jackets del är att laget äntligen har börjat vinna på hemmaplan. Efter att ha radat upp mängder med förluster i inledningen av säsongen har nu det blivit fyra segrar på lagets fem senaste matcher.
Blue Jackets har hittills spelat ihop sexton poäng på hemmaplan, det gör laget till det fjortonde bästa hemmalaget i Eastern Conference. Blue Jackets har en statistik på dessa matcher sju segrar, varav tre efter övertid/straffar och tio förluster, varav två efter övertid/straffar.

Blue Jackets kommer till spel utan:
A. Anisimov
S. Hartnell
B. Jenner
B. Gibbons
M. Letestu
R. Murray
N. Horton

columbus_200x200 V.S nashville_200x116

Predators gör överraskande en riktigt bra säsong och imponerar spelmässigt. I den senaste matchen besegrades Minnesota Wild med 6-5 efter övertid på bortaplan. En otroligt svängig match där lagen bytte ledningen med varandra och där Predators tappade en 5-3 ledning med mindre med tio minuter kvar av matchen och släppte in 5-5 målet med endast fyrtioåtta sekunder kvar att spela. Predators kunde dock hålla sig lugna och avgöra under förlängningsspelet.

Segern innebar Predators andra raka och har på sina tio senaste matcher sju segrar och tre förluster, 7-3-0.
Predators har med fyra segrar på sina fem senaste matchen behållit sin plats högt upp i tabellen. Efter att ha spelat trettioen matcher har Predators fått ihop fyrtiofyra poäng och ligger på en fjärde plats i Western Conference. Laget har fem poäng upp till serieledande Anaheim Ducks.

Predators är Western Conference näst bästa hemmalag, bortaspelet har varit lika bra och långt ifrån så dåligt som det skulle kunna vara. Predators har efter sexton spelade bortamatcher nio segrar, varav en efter övertid/straffar, sju förluster, varav en efter övertid/straffar och med den statistiken har laget spelat ihop nitton poäng. Det gör Predators till Western Conference sjunde bästa bortalag.
Predators har på sina fem senaste bortamatcher tre segrar och två förluster. En av dessa segrar kom efter övertid.

Predators kommer till spel utan:
A. Volchenkov (spelar ev inatt)
J. Neal (spelar ev inatt)
T. Beck
P. Gaustad

Fyrtio av dom femtiofem senaste segrarna har gått till Predators.
Ett möte har lagen hittills ställts mot varandra den här säsongen. I den matchen var Predators hemmalag och vann med 2-1. Noterbart är att det avgörande 2-1 målet kom med endast två och tolv kvar av matchen.
Annars har lagens tio senaste möten resulterat i fyra segrar för Blue Jackets och sex för Predators. Räknar vi in försäsongens två möten har Blue Jackets ytterligare två segrar.
Lagens fem senaste möten med Blue Jackets som hemmalag har slutat med två segrar för Blue Jackets och tre för Predators. Noterbart är att en seger för Predators del kom efter straffar.

Ett kryssglatt Blue Jackets i sin sista match innan jul.
Bör leda till att vi kommer att ha ett taggat hemmalag på den ena sidan av isen. Det räcker nog inte med att säga att laget är taggat utan även att formen är ruggigt bra. Med åtta segrar på dom nio senaste matcherna och poäng i samtliga matcher säger sitt.
Att då få möta ett Predators som spelade en svängig match i sin senaste match, på bortaplan dessutom och lär börja längta efter några dagars ledighet. Predators resterande två segrar på sina fem senaste bortamatcher har inte varit mot något imponerande motstånd. Ett formsvagt Colorado Avalanche som vanns med 3-0 och ett ännu formsvagare Arizona Coyotes då segersiffrorna skrevs till 5-1. Inga imponerande motstånd laget har vunnit emot.
Därav har Blue Jackets goda möjligheter att kriga till sig ännu ett poäng på hemmaplan. Laget har fått till hemmaspelet mer och mer och är på rejäl uppgång och har poäng i fem raka hemmamatcher. Fyra av dessa har slutat med seger. Noterbart är att Blue Jackets har fem kryss under ordinarie tid på hemmaplan efter sjutton hemmamatcher. Sen att Blue Jackets gör sin sista match innan jul och kommer vara taggade att få avsluta på ett bra vis inför hemmapubliken innan det blir några dagars ledighet. Varför inte göra det mot ett bra bortalag men inte omänskligt bra bortalag på hemmaplan. Ett kryss bör Blue Jackets absolut kunna kriga till sig.
Så med lagets form och spel den senaste tiden blir mitt spel 1x till 1,75 hos Betsafe.