Ny NHL-natt och ett möte mellan två lag som ligger utanför slutspel. Columbus Blue Jackets har fjorton poäng upp till slutspel medan Los Angeles Kings har fem. Överraskande är det att dom regerande Stanley Cup-mästarna Kings har det fortsatt tungt den här säsongen. Men mot Blue Jackets trivs Kings med fem segrar på lagens sex senaste möten. Kan Kings ta en seger och närma sig slutspel?

  • Match: Columbus Blue Jackets – Los Angeles Kings
  • Serie: NHL
  • Speltips: Money line Kings
  • Odds: 1,77 @ William Hill
  • Insats: 2,5/5 units
  • Spelstopp: 10/2, 01.00

Blue Jackets kommer till spel med två starka insatser. Först besegrades St.Louis Blues med komfortabla 7-1 på hemmaplan och matchen efter följdes upp med en 4-1 seger på bortaplan mot Ottawa Senators. En match som var mållös under dom två första perioderna. Men i den tredje perioden kom målen. Blue Jackets gick fram till 2-0 och kunde avgöra med mål i tom bur till 3-1 och satte sedan 4-1 med tretton sekunder kvar av matchen.

Dessa segrar har sett till att Blue Jackets har på sina tio senaste matcher fem segrar och fem förluster, 5-5-0. Men med en säsong fylld av skador och ett lag som har gått upp och ner är det långt till slutspel. Blue Jackets har efter femtioen spelade matcher tagit fyrtionio poäng och ligger på en trettonde plats i Eastern Conference. Laget har hela fjorton poäng upp till slutspel.

Hemma i Nationwide Arena har spelet inte varit speciellt bra. Endast tjugofyra poäng efter tjugosex hemmamatcher och Blue Jackets är Eastern Conference näst sämsta hemmalag. Blue Jackets är det lag som har släppt in flest mål av alla sina hemmamatcher. Hela åttiosex stycken.
Blue Jackets har på sina fem senaste hemmamatcher två segrar och tre förluster.

Blue Jackets kommer till spel utan:
J. Wisniewski (spelar ev inatt)
R. Murray
J. Morin
S. Bobrovsky
B. Gibbons
B. Jenner
N. Horton

columbus_200x200V.S los_angeles_200x242

Kings är inte alls så som laget var under slutet av förra säsongen då det bar sig hela vägen till Stanley Cup-bucklan. Den här säsongen går fortsatt tungt och Kings ligger utanför slutspel. Dock fick laget vinna i den förra matchen mot Tampa bay Lightning på bortaplan med 4-2. Segern grundlades under den första perioden då Kings skaffade sig en 3-0 ledning.

I och med segern bröt Kings sin tre matchers långa förlustrad. Men statistiken på lagets tio senaste matcher är inget som skrämmer. Blott tre segrar och sju förluster, 3-5-2.
Med en svag form har Kings halkat allt längre ifrån kampen kring slutspel. Kings har efter femtiotvå omgångar tagit femtiosex poäng och befinner sig på en tionde plats i Western Conference. Laget har fem poäng upp till närmsta slutspelslag.

En starkt bidragande orsak till att Kings ligger utanför slutspel är spelet på bortaplan. Endast sex segrar av tjugofyra möjliga. Totalt har Kings spelat till sig arton poäng på bortaplan och det gör laget till Western Conference näst sämsta bortalag.
Segern på bortaplan senast satte stopp för fyra raka förluster på bortaplan, men Kings har endast två segrar på lagets elva senaste bortamatcher.

Kings kommer till spel utan:
A. Martinez (spelar ev inatt)
S. Voynov
T. Pearson

Säsongens andra fight.
Den första och hittills enda matchen mellan lagen den här säsongen spelades i Staples Center, Kalifornien. Där vann hemmalaget Kings med 5-2.
Den segern innebar Kings andra raka mot Blue Jackets och på lagen tio senaste möten har Blue Jackets tre segrar och Kings sju.
Dom fem senaste mötena i Nationwide Arena har Blue Jackets två segrar och Kings tre.

Det näst sämsta hemmalaget mot det näst sämsta bortalaget.
Det är två lag som möter varandra som ligger pyrt till för att kunna ta sig till slutspel. Blue Jackets med hela fjorton poäng upp till slutspel och Kings med fem poäng upp. Det luktar bortaseger trots att Kings inte har rosat marknaden på bortaplan den här säsongen.
1: Kings kommer till spel med en stark seger senast då man besegrade hemmastarka Tampa Bay Lightning och bröt sin fyra matchers långa förlustsvit på bortaplan.
2: Kings har i regel lätt för Blue Jackets och har sju tre på lagens tio senaste möten. Inte nog med det så har Kings även två raka segrar mot Blue Jackets och fem segrar på dom sex senaste mötena. Även borta mot Blue Jackets har Kings fördel och har fem segrar på dom sju senaste bortamötena.
3: Kings kommer till spel med eventuellt bara två spelare skadade medan Blue Jackets har hela sju man som kan saknas till mötet. Lagets stjärnmålvakt S. Bobrovsky saknas redan och saknas även J. Wisniewski är det ett tungt tapp för Blue Jackets.
Så med ett Kings som kommer med en viktig seger i ryggen och vid seger en rejäl känning av slutspel, medan Blue Jackets kan få ett bakslag efter sina två senaste insatser.
Mitt spel blir därmed Kings som segrare inklusive övertid och straffar till 1,77 hos William Hill.