Från att ha en match på menyn får vi istället denna natt elva matcher. Jag styr in skutan på matchen mellan Columbus Blue Jackets – Detroit Red Wings där hemmalaget har börjat vinna matcher efter lagets ofantligt långa förlustrad. Red Wings förlorade sin förra match och kan Blue Jackets ta med sig sina två raka segrar och slå motståndarna?

  • Match: Columbus Blue Jackets – Detroit Red Wings
  • Serie: NHL
  • Speltips: Blue Jackets över 2,5 mål
  • Odds: 1,95 @ Betsafe
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 19/11, 01:00

Startande målvakter:
Blue Jackets: S. Bobrovsky
Red Wings: J. Howard

Blue Jackets har börjat fått i ordning på grejorna efter lagets otroligt tunga period. Laget studsade tillbaka först med att slå Philadelphia Flyers med 4-3 på bortaplan. Den segern innebar att förlustsviten på nio raka matcher fick ett stopp. Segern var ingen tillfällighet och Blue Jackets följde upp segern med att besegra San José Sharks med 2-1 på hemmaplan i matchen efter.

Trots två raka segrar är Blue Jackets form på lagets tio senaste ingen höjdare. Med en statistik på två segrar och åtta förluster, varav en efter övertid/straffar, 2-7-1.
Men Blue Jackets har en bit kvar att kunna nå upp till slutspelet. Med tretton poäng efter sjutton spelade matcher ligger Blue Jackets på fjortonde plats i Eastern Conference. Laget har sju poäng upp till närmsta slutspelslag men säsongen är otroligt lång.
Problemet har framförallt varit målskyttet. Med endast fyrtiofyra mål på sjutton matcher är Blue Jackets det lag som har gjort fjärde minst mål i Eastern Conference. Ett snitt på 2,58 mål per match.

Hemmaplan har inte varit bättre. Efter åtta spelade hemmamatcher har Blue Jackets en statistik på tre segrar, åtta förluster och en målskillnad på 21-29. Det ger laget ett snitt på 2,62 mål framåt och 3,62 mål bakåt per match och totalt sex inspelade poäng.
Blue Jackets är Eastern Conference femtonde bästa bortalag vilket inte är ett smickert facit.
Blue Jackets har på lagets fem senaste matcher endast en seger och fyra förluster.

Blue Jackets kommer till spel utan:
R. Johansen (spelar ev inatt)
M. Calvert (spelar ev inatt)
J. Skille (spelar ev inatt)
F. Tyutin
R. Murray
C. Goloubef
M. Letestu
N. Horton
B. Dubinsky

columbus_200x200 V.S detroit_200x154

Red Wings kommer till spel med en förlust i ryggen. Laget föll med 1-4 hemma i Joe Louis Arena mot formstarka Montreal Canadiens. Sett över matchbilden var det kanske inte en rättvis förlust men hockey handlar trots allt om att det lag som gör flest mål vinner.

Förlusten innebar att Red Wings har på lagets tio senaste matcher fyra segrar, sex förluster , varav tre efter övertid/straffar, 4-3-3.
Red Wings har alltså poäng i sju av sina tio senaste matcher och det har hjälpt laget att behålla sin tabellplacering. Efter sjutton spelade matcher har Red Wings tagit tjugoen poäng vilket gör att laget ligger på en sjätte plats i Eastern Conference.
Försvarsspelet har i regel sett bra ut och med endast fyrtiotvå insläppta mål på dessa matcher är Red Wings det lag som har släppt in näst minst mål i Eastern Conference. Ett snitt på 2,47 mål per match.

Det är däremot på hemmaplan som Red Wings har tagit merparten av sina poäng. På sju bortamatcher har laget mäktat med att endast vinna två matcher. Med en statistik på två segrar, fem förluster, varav tre efter övertid/straffar och en målskillnad på 17-19. Ett snitt på 2,42 mål framåt och 2,71 mål bakåt per match, och en poängskörd på sju poäng är Red Wings Eastern Conference tionde bästa bortalag.
Red Wings har förlorat tre raka bortamatcher och föll med 4-3 efter förlängning mot New York Rangers i lagets senaste bortamatch. Noterbart är att Red Wings har släppt in minst tre mål i fyra av lagets fem senaste bortamatcher.

Red Wings  kommer till spel utan:
P. Datsyuk (spelar ev inatt)
J. Gustavsson
S. Weiss

Säsongens första möte lagen emellan.
Förra säsongen möttes dessa två lag varandra tre gånger. Det slutade med två segrar för Blue Jackets och en för Red Wings. Noterbart är att samtliga matcher vanns av hemmalaget och att Blue Jackets gjorde över 2,5 mål i båda sina hemmamatcher.
På lagens tio senaste möten har det slutat med sju segrar för Blue Jackets och tre för Red Wings. Noterbart är att Blue Jackets har gjort minst tre mål i åtta av tio matcher.
Med Blue Jackets som hemmalag i lagens fem senaste möten har det slutat med fyra raka segrar för Blue Jackets och laget har gjort minst tre mål i sex raka matcher mot Red Wings på hemmaplan.

Två lag som söker formen.
Blue Jackets kan ha börjat vänt på skutan med att ta två raka segrar efter lagets långa förlustrad. Nu senast slogs svårspelande San José Sharks med 2-1 på hemmaplan och med en storspelande comebackande S. Bobrovsky i hemmakassen. Medan Red Wings förlorade mot Montreal Canadiens trots att laget var det bättre laget hade varken försvaret eller målvakten sin bästa match.
Red Wings har släppt in lite mål och Blue Jackets har gjort få framåt. Men ändå tror jag Blue Jackets löser minst tre mål ikväll på Red Wings.
1: Laget har två raka segrar och har inte varit det bättre laget i någon av matcherna men har ändå lyckats vinna, vilket ökar själförtroendet och på skadefronten ser det aningen ljusare ut när både lagets stjärnmålvakt är tillbaka och laget återfår kanske tre spelare till matchen i natt.
2: Red Wings bortaspel imponerar inte. Endast två segrar av sju möjliga försök och med minst tre insläppta mål i fyra av lagets fem senaste bortamatcher.
3: Blue Jackets trivs ofantligt bra mot Red Wings. Med fyra raka segrar på hemmaplan och laget vann två av tre möten förra säsongen. Samtidigt som Blue Jackets är skickliga med att göra mål på Red Wings. Med minst tre mål framåt i lagets sex senaste hemmamatcher mot Red Wings och i åtta av dom tio senaste fighterna.
Det gör att jag ser att Blue Jackets har goda möjligheter att bättre på lagets målskytte och väljer att spela Blue Jackets över 2,5 mål till  1,95 inklusive övertid och straffar hos Betsafe.