NHL fortsätter sin resa mot Stanley Cup och det är mindre än tjugo omgångar kvar för lagen att spela. I nattens möte mellan Columbus Blue Jackets – Colorado Avalanche är det ett lag som jagar slutspel medan ett lag som i stort sett är bortspelade. Hemmalaget Blue Jackets har en svag form och Avalanche går lite upp och ner. Två viktiga poäng att kriga i nattens batalj i alla fall.

  • Match: Columbus Blue Jackets – Colorado Avalanche
  • Liga: NHL
  • Speltips: Money line Avalanche
  • Odds: 1,90 @ Unibet
  • Insats: 2,5/5 units
  • Spelstopp: 8/3, 01.00

Startande målvakter:
Blue Jackets: C. McElhinney
Avalanche: S. Varlamov

Blue Jackets har haft en tung tid bakom sig ända fram till igår mot New Jersey Devils. Då lyckades faktiskt laget vinna för första gången på åtta matcher när laget vann med 3-2 på bortais, och bröt därmed sin horribla trend med sju raka nederlag.
På lagets tio senaste matcher har det slutat med tre segrar och sju förluster, 3-6-1.
Med den svaga formen Blue Jackets har haft är slutspelet i stort sett bortspelat. Det är sexton poäng upp till närmsta slutspelslag med bara trettiosex poäng kvar att spela om för Blue Jackets.
Laget står på femtioåtta poäng efter sextiofyra omgångar och ligger på en trettonde placeringen i Eastern Conference.

På hemmaplan har Blue Jackets rent ut sagt varit katastrofala. Laget har släppt in hundranio mål vilket är överlägset flest av ett hemmalag i Eastern Conference. Sen har man bara mäktat med tolv segrar på trettiotvå hemmamatcher. Blue Jackets har också bara spelat till sig tjugosex poäng på hemmaplan och är Eastern Conference sämsta hemmalag.
I den senaste hemmamatchen föll laget mot Washington Capitals och åkte på sin fjärde raka hemmaförlust.

Blue Jackets kommer till spel utan:
K. Connauton (spelar ev inatt)
D. Clarkson
M. Calvert
B. Jenner
J. Skille
R. Murray
J. Morin

columbus_200x200V.S colorado_200x163

Avalanche tog en tung seger senaste när laget besegrade Pittsburgh Penguins med 3-1 på hemmaplan. En livsvikt seger för att kunna nå slutspel.
Segern betydde även lagets sjätte på sina tio senaste matcher, 6-4-0.
Med en något positivare trend har Avalanche närmat sig slutspelslagen. Nu är laget bara nio poäng bakom Winnipeg Jets med en match mindre spelad. Avalanche ligger för stunden på en tolfte plats i Western Conference med sextiosju poäng efter sextiofyra matcher.

Men för att det ska kunna bli slutspel för Denver klubben måste bortaspelet bättras på. Hittills har Avalanche bara tagit elva segrar på trettioen försök. Det är något för svagt och med bara trettio inspelade poäng på bortais är laget inte bättre än elva i bortatabellen för ett Western Conference lag.
Laget gick däremot ett steg mot rätt riktning när Dallas Stars besegrades med 5-4 efter straffar i lagets förra bortamatch. Segern var Avalanche andra på sina fem senaste bortamatcher.

Avalanche kommer till spel utan:
N. MacKinnon
B. Rendulic
P. Bordeleau
J. Winchester
E. Johnson
J. McGinn
R. Wilson

Lagens andra uppgörelse för den här säsongen.
Det första mötet slutade med en bortaseger när Blue Jackets vann med 4-3 inne i Pepsi Center.
Sett över lagens tio senaste möten har Blue Jackets fem segrar och Avalanche fem.
Lagens fem senaste möten med Blue Jackets som hemmalag har resulterat i två hemmasegrar och tre bortasegrar.

Avalanche är mer taggade mot ett Blue Jackets vars säsong i största del är över?
Jag tycker det är massor som talar för en bortaseger i detta möte. En sak är att Avalanche har en ofantligt mycket bättre form än Blue Jackets. Sen är Blue Jackets back to back och spelade en tajt och jämn match mot Devils på bortaplan.
Blue Jackets har varit en katastrof på hemmaplan och där till och med ligans sämsta lag Buffalo Sabres är bättre. Avalanche har inte rosat marknaden på bortais men har tagit fler poäng där än vad Blue Jackets har gjort på hemmais.
Ett Avalanche som oftast trivs mot Blue Jackets. Laget har trettiofem segrar på lagens femtio senaste möten och har sex segrar på lagets åtta senaste besök inne i Nationwide Arena.
Båda lagen dras med rejäla skadeproblem men där Blue Jackets har några tyngre tapp och för ett lag som är back to back och saknar tunga namn gillar jag att matchen ses som 50/50.
Mitt spel blir därmed Avalanche inklusive övertid och straffar till 1,90 hos Unibet.