NHL startar upp igen efter ett kort uppehåll med jultiderna. Columbus Blue Jackets möter Boston Bruins på hemmaplan. Båda lagen avslutade på olika bra sätt innan ledigheten. Frågan är om Bruins som har sju raka segrar mot Blue Jackets mäktar med att starta om på bästa sätt och ta den åttonde?

  • Match: Columbus Blue Jackets – Boston Bruins
  • Serie: NHL
  • Speltips: Money line Bruins
  • Odds: 1,74 @ Betsafe 
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 28/12, 01:00 

Blue Jackets hade en strålande form inför den sista matchen innan laget fick några dagars ledighet. Allt var uppdukat för en seger innan jul när Nashville Predators gästade laget. Men trots en jämn match så förlorade Blue Jackets med något för stora siffror, 1-5 och fick sin fina svit bruten.

Förlusten innebar Blue Jackets första poängtapp på tio matcher. På sina tio senaste matcher har Blue Jackets åtta segrar och två förluster, 8-1-1.
Trots massvis med poäng på slutet har Blue Jackets mängder med poäng kvar att plocka för att ta sig till slutspel. Blue Jackets står på stunden med trettioen inspelade poäng efter trettiotre spelade matcher och har nio poäng upp till slutspel i Eastern Conference.

Hemmaspelet har inte kommit igång. Blue Jackets har efter arton hemmamatcher bara spelat ihop sexton poäng. Det via sju segrar, varav tre efter övertid/straffar och elva förluster, varav två efter övertid/straffar. Det gör Blue Jackets till Eastern Conference fjortonde bästa hemmalag.
Blue Jackets föll som sagt i sin senaste hemmamatch och har tre segrar och två förluster på lagets fem senaste hemmamatcher.

Blue Jackets kommer till spel utan:
A. Anisimov
S. Hartnell (spelar ev inatt)
B. Jenner
B. Gibbons
M. Letestu
R. Murray
N. Horton

columbus_200x200V.S boston_bruins_200x200

Bruins har inte imponerat under säsongen. Den stora tunga björnen från Boston har verkligen inte fått spelet att stämma fullt ut. Men laget avslutade däremot starkt med två segrar innan ledigheten. I den sista matchen besegrades Nashville Predators med 5-3 hemma i TD Garden.

Segern innebar Bruins fjärde på lagets tio senaste matcher, 4-3-3. Segrarna har uteblivit men det har i alla fall blivit poäng i sju matcher. Med en hyfsad poängskörd ligger Bruins och krigar om platserna kring slutspelet i Eastern Conference. Efter trettiofem spelade matcher har laget spelat ihop trettionio poäng och ligger på en nionde plats i Eastern Conference. Det saknas bara ett poäng upp till slutspel men Bruins har spelat ett gäng fler matcher än lagen ovanför.

Bortaspelet har inte heller riktigt kommit igång för Bruins del. Med femton poäng efter sexton bortamatcher är Bruins Eastern Conference trettonde bästa bortalag. Med en statistik på sju segrar, varav fyra efter övertid/straffar och nio förluster, varav en efter övertid/straffar.
Bruins förlorade sin senaste bortamatch mot Winnipeg Jets med 2-1. Förlusten innebar Bruins tredje av lagets fem senaste bortamatcher.

Bruins kommer till spel utan:
S. Gagne
A. McQuaid
M. Savard

Säsongens andra möte mellan lagen.
Den första matchen spelades även den med Blue Jackets som hemmalag. Det blev en jämn drabbning som Bruins kunde vinna med 4-3 efter straffar.
På lagens tio senaste möten har Blue Jackets tre segrar och Bruins sju. Noterbart är att Bruins har samtliga sju segrar på raken.
Lagens fem senaste möten med Blue Jackets som hemmalag har slutat med en seger för Blue Jackets och fyra för Bruins. Noterbart är att Bruins har fyra raka segrar på bortaplan mot Blue Jackets.

Har Bruins börjat att hittat sitt spel?
Det är den stora frågan. Men det såg så ut bitvis i lagets två senaste matcher innan jultiderna. Då slogs svåra Nashville Predators och laget fick en trivsam julledighet.
Bruins har fått tillbaka många viktiga spelare på slutet, bland annat lagets stjärnback Zdeno Chara som är lagets kapten.
Jag har tre anledningar om varför Bruins vinner inatt.
1: Bruins vaknade den sista tiden innan jul och spelade bra hockey. Segrarna kom och poängen togs. Laget har poäng i fem av lagets sex senaste matcher.
2: Bruins inbördes möten mot Blue Jackets. Blue Jackets spelstil passar verkligen Bruins som tar seger efter seger när lagen möts. Bruins har nu sju raka segrar mot Blues Jackets och fyra raka segrar på bortaplan. Bruins har ett rejält psykologiskt övertag mellan lagen.
3: Skadeläget mellan lagen. Bruins har snart fullt manskap igen och det är bara tre herrar på skadelistan. Medan Blue Jackets saknar mer än en handfull näve med spelare och det sliter på laget. Dom få dagarna Blue Jackets har fått vila är det frågan om laget har hunnit återhämtat sig?
Mitt spel blir Bruins som segrare inklusive övertid och straffar till 1,74 hos Betsafe.