Ny natt och nya möjligheter och mötet mellan Columbus Blue Jackets – Anaheim Ducks väcker höga förhoppningar. Bottenlaget Blue Jackets mot ett Ducks vars självförtroende är skyhögt samtidigt som formen ä riktigt bra. Sju segrar på lagets åtta senaste matcher. Dessutom öser laget in mål. Fortsätter det även inatt?

  • MatchColumbus Blue Jackets – Anaheim Ducks
  • Liga: NHL
  • Speltips: Över 5,5 mål
  • Odds: 2,16 @ Unibet
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 12/2, 01,00

Startande målvakter:
Blue Jackets:
Ducks:

Blue Jackets harvar på nere i botten av Eastern Conference och placerar sig först på en femtonde plats med fyrtioåtta poäng efter femtiofem omgångar. Upp till slutspel är det långt och laget är hela tretton poäng bakom närmsta slutspelslag.
Formen är däremot stigande med poäng för tredje matchen på raken efter strafförlusten mot New York Islanders med 2-3 på hemmaplan och annars har det blivit fem segrar på dom tio senaste matcherna, 5-3-2.
Den största orsaken till att Blue Jackets ligger där laget ligger är deras defensiv. Den har varit katastrofal under hela säsongen och man har släppt in hela hundrasjuttio kassar. Det är absolut flest i hela NHL och laget snittar 3,14 insläppta mål per match och tillägg där att Blue Jackets även gjort hundrafyrtio mål. Det betyder att lagets matcher snittar på 5,69 mål.

På hemmaplan rasslar det betydligt mer åt båda håll än vad det gör på resande fot. Blue Jackets har en målskillnad på 69-81 och snittar sex mål per hemmamatch.
Hemmaspelet är i övrigt inte mycket att bjuda på då laget endast har nio segrar av sina tjugofem hemmamatcher. Det räcker enbart till för att vara Eastern Conference femtonde bästa hemmalag.
Blue Jackets har ingen bra hemmatrend med en ynka seger på dom fem senaste hemmamatcherna. Noterbart är att tre av dessa fem matcher har slutat över 5,5 mål.

Blue Jackets kommer till spel utan:
J. Boll (spelar ev inatt)
D. Savard
S. Bobrovsky
D. Clarkson
C. McElhinney

columbus_200x200 V.S anaheim_ducks_200x113

Ducks har gått som tåget och formen den sista tiden är utomordentligt bra. Laget vann över Philadelphia Flyers med 4-1 på bortaplan i den förra omgången och tog därmed sin sjunde seger på dom åtta senaste matcherna.
Sett över lagets tio senaste matcher har det blivit åtta segrar och två förluster, 8-2-0.
Den framförallt största orsaken till Ducks form är lagets offensiv som verkligen har vaknat till liv. Laget har gjort minst två mål i dom elva senaste matcherna och har gjort hela fyra mål i sju utav dessa elva.
Formen har hjälpt Ducks att flyga upp i tabellen och nu befinner sig laget sig på en sjätte plats i Western Conference med femtionio poäng efter femtiotvå spelade matcher.

Ducks bortaspel har även det kommit igång. Laget tog sin fjärde seger på dom fem senaste bortamatcherna och har nu spelat ihop tjugotre poäng på bortaplan efter tjugofyra bortamatcher. Det räcker dock bara till för att vara Western Conference tolfte bästa bortalag:
Offensiven har varit det svagaste kortet på bortais och Ducks har hittills bara mäktat med att göra fyrtiosex mål på bortaplan. Det är allra minst sett till antalet på bortais och ger ett blygsamt målsnitt på 1,91 mål per bortamatch.
Däremot har målformen på bortaplan lossnat och Ducks har gjort hela tjugo mål framåt på sina fem senaste bortamatcher. Ett målsnitt på hela fyra mål per match.

Ducks kommer till spel utan:
S. Horcoff
C. Stoner

Säsongens andra möte.
Det första spelades i Kalifornien och där vann Ducks en skapligt målrik tillställning med 4-2.
Lagens tio senaste möten har slutat med fem segrar vardera och fem matcher har resulterat i minst sex mål. Dessutom har fyra av dom övriga fem matcherna innehållit fem mål.
Med Blue Jackets som hemmalag har hemmalaget tre segrar och Ducks två. Noterbart är att tre utav dessa fem matcher har slutat över 5,5 mål.

Blir det ytterligare en målrik historia mellan lagen?
Förutsättningar för det är självklara enligt mitt perspektiv och det på grund utav att:
1: Ducks har kommit igång på allvar. Laget öser in mål och har gjort tjugotre mål på sina fem senaste matcher och tjugo kassar på sina fem senaste bortamatcher. Ducks är ett ofantligt offensivt skickligt lag och när det spelar klickar är laget oerhört svårstoppade.
2: Blue Jackets spelar en offensiv ishockey och det visar sig oftast. Kanske framförallt bakåt då Blue Jackets har släppt in flest mål i hela ligan och snittar sina hemmamatcher med sex mål per match. Det blir dessutom inte bättre när lagets två förste målvakter är skadade och det är en stark bidragande orsak till målskillnaden.
3. Båda lagen spelar offensivt och det märks när lagen möter varandra. Det första och enda mötet den här säsongen har slutat över 5,5 mål. Nio utav lagens tio senaste bataljer har innehållit minst fem mål och fyra av dom fem senaste mötena har slutat över 5,5 mål.
Två offensivt lagda lag med en god form och viktiga poäng att spela om gör att mitt val blir tämligen enkelt.
Jag spelar över 5,5 mål till 2,16 hos Unibet.