Idag blir det ett spel från matchen mellan Colorado och gästande Winnipeg. Som oftast när det blir spel så är det skottspel det handlar om och idag är det inte heller någon skillnad.

  • Match: Colorado – Winnipeg
  • Speltips: Över 60.5 skott (ordinarie tid)
  • Odds: 1.85 @ Unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 11/3, 02.05

Colorado har gått som tåget denna säsong och man är helt klart en av säsongens positiva överraskningar. Man har ett lag som har potential till att gå riktigt långt med lite tur, även om jag tror det kommer ta stopp för dem förr eller senare. Avs spelar en väldigt fartfylld och rolig ishockey. Man har en hel del unga spelare som är riktigt bra på skridskorna. Som jag skrivit förut många gånger så gillar unga spelare att ta enkla vägen till mål och skapa trafik framför motståndarkassen. Nu ligger man i snitt strax under 30 skott och det är väl inte superbra, men absolut inte dåligt. Däremot så kör man på i full fart på hemmais och där har man ett betydligt mycket högre snitt framåt än vad man har på resande fot. Det blir samtidigt en hel del luckor bakåt i de lägena och man släpper som sagt till väldigt mycket skott också. Man släpper faktiskt till nästan 33 skott/match och det är väldigt mycket för att ändå vara det topplag man är. Colorado spelar med hög fart på hemmaplan och ett skridskostarkt Winnipeg lär försöka dra nytta av detta.

Gabriel+Landeskog+Colorado+Avalanche+v+Ottawa+HV51-B5csJcl

Winnipeg är också ett lag lite likt Colorado. Man spelar med hög fart och vänder spelet snabbt, vilket borde funka riktigt bra på ett Colorado som gärna blottar sig bakåt. Jets spelar dock som bäst på hemmaplan och det är också där man skjuter mest. Idag tror jag dock att man kan få till det ganska bra. Man möter ett Colorado som på hemmaplan gärna går fram med hela laget. Det innebär att det kommer bli ytor bakåt och mittzonen är ofta den som lämnas tom. Jets vänder spelet relativt snabbt och bör därför också ha fina chanser att skapa chanser. Jag är övertygad om att båda lagen kommer att skapa ganska mycket chanser. Tittar man på det tre tidigare mötena denna säsong så har alla tre gått över dagens lina. Det känns som att det kan bli en sevärd match ännu en gång.


Jag tycker att båda lagen har en god möjlighet att komma upp till 30 skott och då bör detta spel sitta. Alla tre mötena har gått över linan denna säsongen och vi har fina möjligheter till att få en fjärde raka över linan. Mitt spel blir alltså över 60.5 skott till oddset 1.85. Spelet finner ni hos Unibet och spelas med 6 units

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden