Idag möts två av den här säsongens bästa lag i Colorado. Hemmalaget Avalanche står som värd för Sidney Crosbys Pittsburgh. En match som egentligen inte betyder speciellt mycket för något av lagen förutom en möjlig placering plus/minus  för Colorado. Mitt spel idag blir på en vinnare.

  • Match: Colorado – Pittsburgh
  • Speltips: Colorado ML
  • Odds: 1.87 @ Pinnacle
  • Insats: 10/10 units
  • Spelstopp: 7/4, 02.05

Colorado är inne i ett sanslöst bra stim. Man är nu uppe i sex raka segrar och segern igår mot St Louis med hela 4-0 imponerar stort. Frågan är om det är så bra att toppa formen just exakt nu när slutspelet bara är några veckor ifrån. I vilket fall så är det väldigt svåra att möta för tillfället. Framåt är man riktigt bra trots att man saknar Duchene, Parenteau och Tanguay. Det är klart tunga tapp och det är imponerande att man fortfarande håller såpass bra klass. Det är ett lag med många unga spelare och det kan vara en anledning till att de behåller sitt härliga go i laget under hela säsongen. Äldre rutinerade herrar har en tendens att varva ner innan slutspelet för att kunna toppa formen när Stanley Cup väl drar igång. Det är väl det enda negativa hos Avs och deras chanser i slutspelet. På slutet har man tagit flera tunga segrar. Igår mot Blues och innan det mot en rad bra lag som Ranges, Sharks, Hawks och ett slutspelsjagande Blue Jackets. Hemma i Pepsi Center är man starka och jag tror att man löser en sjunde raka ikväll.

nathan mackinnon

Pittsburgh inkluderar vi återigen i en rek, men denna gång i ett vinnarspel. Skottspelet igår failade på ett ynka skott, men det var nog Minnesotas start med tre mål på fem skott som förstörde det tyvärr, vilket var väldigt svårt att förutse. Idag tror jag återigen att man kommer få stryk. De senaste matcherna har man inte alls spelat bra. Framförallt inte offensivt som dom normalt sett är ett av ligans bästa lag. Man är fantasilösa och spelar utan fart. Förmodligen har man gått ner i tempo och kör lite hårdare träning vid sidan av då man verkligen inte har någonting att spela för. Man saknar som sagt en hel del vassa kuggar framåt. Letang, Malkin, Jokinen, Dupuis, Vitale och Goc är alla borta från spel. Nånting säger mig att Pens avbräck drabbar dem hårdare än vad Avs avbräck gör. Colorado spelar mer som ett lag och Pittsburgh lever lite för mycket på Crosby och Malkin. Jag tror som den senaste matchen att man kommer försöka göra en stabil defensiv insats och slipa på sitt försvarsspel tills slutspelet börjar. Idag möter man ett topplag i toppform och då blir det givetvis svårt.


Colorado har ett bättre flow i laget för tillfället och Pittsburgh verkar bara åka och vänta in att slutspelet ska börja. Idag kommer mitt spel bli en vinnare och den här gången väljer jag Colorado ML. Man har bättre form och det brukar räcka långt. Spelet finner ni hos Pinnacle och spelas med en medelinsats.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden

OBS uppdaterad, höjer insatsen till maxspel då sena avbräck kommit fram för Pens. Crosby, Kunitz, Maatta och Orpik är alla borta från spel till nattens match.