Idag är det återigen dags för ett skottspel. Jag kommer lägga fokus på matchen mellan Colorado och NY Rangers. En match som rent teoretiskt borde bli ganska sevärd. Idag ska det matas skott hoppas jag.

  • Match: Colorado – NY Rangers 
  • Speltips: Över 60.5 skott (regular time)
  • Odds: 1.85 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 4/4, 03.05

Colorado är inne i riktigt bra form och man har fyra raka segrar. Idag söker man den femte i raden och motståndet är tuffa Rangers. Avs som lag gillar jag. Man spelar fantasifullt och med en bra fart. Man har ett lag med många unga spelare som gärna lyfter sig av hemmastödet. På hemmaplan är man otroligt starka och man lyfts fram av ett enormt publiktryck. Just nu har man ett par tongivande spelare skadade, men trots det ångar man på. På hemmaplan har man ett högre skottsnitt framåt än vad man har på bortaplan. Man lägger mycket på mål och spelarna går också ganska rakt på mål när de kommer in i zonen. Unga spelare lägger ofta mycket puck på mål och jobbar gärna därifrån. Man är ett skridskostarkt lag och då brukar det i regel generera många skott åt båda håll. Bakåt är man ganska sårbara. Man litar mycket på sin målvakt Varlamov och därav släpper man också till ganska mycket chanser. Jag tror att deras spelstil bör passa Rangers otroligt bra.

Gabriel+Landeskog+Colorado+Avalanche+v+Ottawa+HV51-B5csJcl

Rangers är ett av mina favoritlag när det gäller skottspel. Däremot så är det oftast på hemmaplan vi brukar inkludera dem i. Idag är man på bortaplan mot ett lag i bra form och ett lag som spelar med hög fart. Rangers är lite likadana, men man bygger verkligen hela sitt spel på att ”kötta puck”. Man kan säga att de är ett lag som nästan alltid lägger skotten mot kassen för att kunna jobba på returer osv. Som sagt, även Rangers är i riktigt bra form och när två lag som är i bra form som dessutom brukar vara inblandade i en del hawaiihockey så brukar det i regel bli så även i denna match. På förhand säger jag att båda lagen kommer ta sig upp till minst 30 skott och då ska det mycket till om detta spel inte kommer sitta. Tittar man på den tidigare matchen denna säsong så blev det totalt 71 skott. Idag tror jag inte att Rangers kommer skjuta så mycket som man gjorde då, men jag tror fortfarande att båda lagen tar sig upp till minst 30 skott som sagt. Inbördes så har de mötts alldeles för få gånger de senaste säsongerna för att få någon vidare uppfattning.


Två lag i bra form som gillar att driva på mål brukar betyda hawaiihockey. Något som jag hoppas och tror på även idag. Mitt spel denna afton blir över 60.5 skott till oddset 1.85. Spelet finner ni hos bwin och spelas med 6 units. Andra bolag har lagt linan lite högre.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden