Idag är det returmöte från i lördags mellan Minnesota och Colorado, men denna gång är det Avs som har fördelen av hemmaplan. Genom åren har Colorado haft det väldigt tufft mot just Minnesota och frågan är om man kan vända på steken idag?

  • Match: Colorado – Minnesota
  • Speltips: Minnesota ML
  • Odds: 2.09 @ Unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 8/12, 03.05

colorado_200x163Colorado har gjort det ganska bra på slutet där man i många matcher spelat väldigt tight bakåt och också relativt tråkig hockey. Det har dock gett ganska fin utdelning med tre vinster på de fem senaste matcherna. Senaste matchen var dock ett litet steg bakåt. Man spelade i lördags borta mot Minnesota och förlorade med klara 3-0. En match som det var i princip spel mot ett mål och stackars Varlamov i Avs-kassen som gjorde ett grymt jobb då han höll siffrorna nere. Jag gillar inte Colorado som lag och enligt mig är det ett lag som inte har materialet för att ta sig till slutspel. Man är ett lag som inte skjuter speciellt mycket framåt och med tanke på att Minnesota är det lag som har en av de mest strukturerade defensiverna i ligan så kommer man få väldigt få lägen idag om det nu blir ”normala omständigheter”. I lördags sköt man 20 skott på Dubnyk i Minnesota. Idag är man hemma och kommer ganska säkert skjuta fler skott idag, men jag tror inte det hjälper då man max gör två mål på Minnesota och det tror jag inte kommer räcka för att vinna matchen helt enkelt. Ingen målvakt är bekräftad i skrivande stund, men gissar på att Varlamov får chansen igen efter en bra insats senast.

minnesota_200x200Minnesota är ett lag som lever mycket på sin energi och också kanske lite därför man är såpass svåra att slå på deras hemmaplan. Nu är det tredje matchen i rad jag kommer reka till Minnesotas fördel och vi hoppas på ännu än vinst. Idag spelar man på bortaplan och det är självklart att man inte är lika bra där som man är hemma. Däremot så är man fortfarande ett väldigt bra lag som mycket väl kan gå långt i ett slutspel med lite flyt. Det är sällan det drar iväg varken framåt eller bakåt när man spelar på resande fot och därför väljer jag också att spela inklusive övertid/straffar på Wilds. Minnesota har de senaste säsongerna haft det väldigt enkelt mot Colorado där man vunnit åtta av de tio senaste inbördes och det tyder på styrka. Colorado har väl kanske inte haft det bästa spelarmaterialet de senaste säsongerna och med tanke på att Wilds är såpass bra bakåt så blir det också svårt då att skapa lägen. Varför är oddset så högt idag då? Man spelade trots ut Colorado i lördags och vann tidigare under säsongen här med 5-4. Oddset har höjts sen imorse och det är nog för att det kommit fram att man startar med andremålvakten Darcy Kuemper istället för Dubnyk som klev av skadad senast. Jag ser dock inga större minus i det då jag tror att Minnesota kommer att minimera Colorados målchanser under hela matchen. Man har inga nämnvärda skador och bör vara favorit idag.


Jag tycker oddset är riktigt högt på Wilds idag. Man ska inte dra för stora växlar av att Dubnyk är borta för Kuemper är en klart duglig målvakt och lär vara laddad till max. Mitt spel blir alltså Minnesota ML till oddset 2.09 hos Unibet. Insatsen landar på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden