Inatt möts Colorado och Edmonton för andra gången inom en vecka, men den här gången i Pepsi Center. Inget av lagen har något att spela för så jag räknar med att det blir en sevärd match att se på med mycket målchanser. Jag kommer lägga mitt fokus på ett skottspel.

  • Match: Colorado – Edmonton
  • Speltips: Över 58.5 skott (regular time)
  • Odds: 1.85 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 31/3, 03.05

colorado_200x163Colorado har den senaste tiden tappat mark på de slutspeljagande lagen och man har nu ingen chans att ta sig till ett slutspel. Chansen finns dock, men den är så liten att den inte ens är värd att tro på. Den senaste tiden har man verkligen inte imponerat och det känns nog rätt att man ligger där man gör för tillfället. Senaste matchen vann man med 5-3 hemma mot tokjumbon Buffalo, men det ska sägas att man var relativt utspelade och det är som sagt inget gott tecken. Idag har man hemmamatch mot ett lag som inte heller har något att spela för, vilket borde resultera i offensivt spel för att bjuda publiken på en fin match. Det kan tyckas att det kommer bli mång mål, men jag känner ändå att överspelet i antal skott känns bättre då linan är lite för låg med tanke på förutsättningarna. Colorado är däremot inget lag som avlossar särskilt många skott, men är det nånstans man ska göra det så är det på hemmaplan. Dessutom när man möter ett lag som även dom haft det tufft defensivt på slutet. Jag skulle bli väldigt förvånad ifall inte Colorado uppnår åtminstone 30 skott ikväll.

edmonton_200x200Edmonton har jag haft med en hel del i mina senaste speltips, men på nåt sätt har dem svikit de flesta gångerna. Trots faktiskt att jag känner att spelen borde ha suttit om man sett de olika matchbilderna. Därför gör vi ett nytt försök ikväll. Edmontons säsong är sedan långt tillbaka  avgjord och man har inget att spela för. Det har som vanligt medfört att laget spelat mer offensivt än man gjort tidigare, vilket i sin tur resulterat i väldigt många fler målchanser. Nu har visserligen matcherna varit på hemmaplan, men man borde ha lika bra chans idag mot ett Colorado som den senaste tiden haft stora problem i egen zon. Oilers har sin styrka offensivt och det måste man utnyttja idag. Bakåt har man inte fått emot sig så jättemånga skott, men kom ihåg att man spelat på hemmaplan och att man på resande fot uppträder på ett helt annat vis. Jag blir även här förvånad ifall man inte når upp till åtminstone 30 skott på ett ganska sargat Colorado. Tittar man historiskt så har åtta av de tio senaste matcherna gått över dagens lina. Mötet för fem dagar sedan slutade med 78 skott totalt. Att vi då skulle få 58 skott eller mindre idag känns inte så jättetroligt direkt.


Jag tror på en öppen match med mycket målchanser då inget av lagen har något att spela för. Mitt spel kommer alltså bli över 58.5 skott på mål till oddset 1.85 hos bwin. Insatsen stannar på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden