Det är dags för bottenmöte mellan Colorado och gästande Edmonton. Avs har splat upp sig litegranna, men måste börja vinna betydligt fler matcher än man gjort under inledningen för att vara med och kämpa om en slutspelsplats. Edmonton får som vanligt inrikta sig på att få förstavalet i draften nästa sommar. Jag kommer dock lägga fokuset på ett skottspel.

  • Match: Colorado – Edmonton
  • Speltips: Colorado flest skott på mål (regular time)
  • Odds: 2.00 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 3/1, 03.05

Colorado har efter en riktigt trög säsongsinledning spelat upp sig ganska mycket. Poängen trillar in lite raskare än de gjorde tidigare, men man måste fortfarande höja sig ytterligare om man ska ta sig till slutspelet. Jag var redan förra säsongen inne på att Colorado inte skulle hålla i längden när man släpper till såpass mycket målchanser. Det har ju visat sig vara rätt med tanke på att man ligger i botten av ligan och också är ett av de lag som släpper till klart flest skott mot eget mål. När man släpper till så många skott så är det självklart svårt att vinna skottstatistiken i matcherna. Varför vinner de just idag då? Man har som sagt spelat upp sig mot inledningen och är det nånstans man trummar på i hyfsad takt så är det på hemmaplan där man har ett betydligt mycket högre skottsnitt än vad man har på resande fot. Tittar man på laget framåt så har man ett ganska talangfullt lag. Man har många forwards som är bra på skridskorna och unga spelare gillar dessutom att lägga in mycket puck mot mål. Colorado har ett snitt på drygt 30 skott/match hemma i Pepsi Center, dessvärre har man släppt till ganska många emot sig. Är det dock nånstans man ska föra matcherna så är det på hemmaplan och framförallt när man möter kanske ligans sämsta lag. Colorado ska vinna matchen idag, men oddsen är låga. Skottspelet ger bättre betalt.

colorado_200x163edmonton_200x200

Edmonton verkar det aldrig lossna för. Man har på pappret ett väldigt ungt lag och man har mängder med höga draftval i sin trupp som dock aldrig verkar blomma ut till fullo. Man ligger sist i ligan nu och det känns mer eller mindre som att man återigen kommer vara med och tampas om första draftvalet nästa sommar. Laget är som sagt väldigt ungt och verkar som man väger ganska lätt i vissa situationer. Tittar man på deras trupp så har de egentligen bara en enda femma och det är den med Taylor Hall, Ryan Nugent-Hopkins och Jordan Eberle. Resterande del av laget är inte alls så bra och det är nästan bara förstafemman som producerar. Idag har man dessutom tappat David Perron till Pittsburgh. Just idag tror jag inte det stärker deras chanser. Edmonton har riktigt dålig form och det ska nog krävas en hel del för att man ska vinna idag. Däremot är oddsen väldigt låga på en Colorado-seger och därför kommer jag välja skottspelet istället. Jag tycker Avs är ett såpass mycket bättre lag än Edmonton att man ska ha goda chanser till att vinna skotten. Colorado har vunnit skotten i 8 av de 10 senaste matcherna mot Edmonton.


Colorado är ett bättre lag och har tre mer jämna femmor än vad Edmonton har. Även formen är en stor fördel för Colorado. Mitt spel denna afton blir alltså Colorado att vinna skotten till oddset 2.00 gånger pengarna och det spelar vi hos bwin. Insatsen landar som vanligt på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden