Här ska jag lägga fokus på att hitta min vinnare i detta möte. Jag kommer faktiskt gå på underdogen här i detta möte och tittar man bara på namnen på lagen så tror jag de flesta skulle peka ut Colorado som underdog här, men icke. Nu är man favoriter och mitt tips går till de med högst odds denna afton.

  • Match: Colorado – Detroit
  • Speltips: Detroit ML
  • Odds: 2.26 @ Betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 03.05

Colorado har överraskat många hittills och har faktiskt sex raka segrar. Jag tror inte att det är många som innan säsongen trodde såhär mycket på Avs. Nu har man visat att man kan spela bra hockey, men ska den här hockeyn de spelar nu hålla en hel säsong? Jag är ytterst tveksam. Man har presterat klart över sin förmåga. Laget har en av världens bästa och en av de mest spektakulära målvakterna i Semyon Varlamov. Han är riktigt bra och har egentligen räddat Colorado i alla hans starter hittills. I längden klarar de aldrig av att spela på det här sättet för så fort Varlamov/Giguere bara gör en normal match så kommer det rinna iväg bakåt. Nu tror jag inte bara för det att det kommer rinna iväg, men samtidigt så bör Colorados förlust komma inom en snar framtid då det som sagt kommer bli proppen ur vilken match som helst. Framåt är laget bra och har många unga talangfulla forwards, men känslan är att de kan få lite problem mot ett rutinerat lag som Detroit som dessutom har riktigt bra form. Laget har dessutom varit illa ute i tre raka matcher. De senaste tre matcherna har man totalt släppt till 121 skott emot sig. En förlust står på tur för Colorado denna natt.

henrik zetterberg_datsyuk

Detroit har gjort det bra hittills. Både Pavel Datsyuk och Henrik Zetterberg har startat denna säsong på bästa vis. Ikväll ska man möta ett lag som är obesegrat hittills och det tror jag passar Detroit utmärkt. Jag tror även att Detroits spelstil är perfekt mot Colorado. Hemmalaget Avalanche spelar ett ganska rakt spel där man ofta går rakt på mål och försöker åka mycket skridskor. Ikväll kommer man möta Detroit som är ett lag som gillar att hålla i puck och framförallt dra ner tempot i matcherna. Lyckas man med att ta bort lite av Colorados tempo så har man halva matchen vunnen. En annan teori är ju att Detroit aldrig kommer orka med deras skridskoåkning, men det tror jag som sagt inte är något större problem för ett rutinerat Detroit. De senaste säsongerna har Detroit dessutom haft det ganska lätt mot Colorado och vunnit 7 av 10 senaste lagen emellan. Jag förstår som sagt inte varför oddsen är såpass höga på Detroit. Förmodligen har det lite med att Jimmy Howard är skadad och ersätts med Jonas Gustavsson, men ”Monstret” har varit grym i Howards frånvaro. Jag tror på rödvingarna idag.


Jag kan köpa att Colorado är favoriter, men när vi får ett ML odds på 2.26 så måste jag hugga utan att ens blinka. Båda deras storstjärnor är i storform och kan sänka vilket lag som helst i denna serie för tillfället. Jag spelar Detroit ML till oddset 2.26 med 6 units. Spelet finns hos de flesta, men Betsson är högst på marknaden i skrivande stund.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden