Colorado tar idag emot krislaget Columbus hemma i Pepsi Center och det är lite på tiden att Blue Jackets tar tag i sin säsong. Förra matchen var ett steg framåt trots förlust och man bör nu ha en lämplig  uppgift framför sig.

  • Match: Colorado – Columbus
  • Speltips: Columbus ML
  • Odds: 2.18 @ Unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 25/10, 03.05

colorado_200x163Colorado har inte startat säsongen så jättebra och man ligger sist i Central Division. Laget har nu två raka förluster och bara lyckats göra ett mål på dessa. Problemet under starten har definitivt varit anfallsspelet som sett otroligt trubbigt ut. Det var väl egentligen bara matchen mot Dallas i början som man vann med 6-3 som det såg helt okej ut. Man har haft svårt att skapa chanser och då blir det också självklart svårt att göra mål. Egentligen är det väl anfallsspelet som jag tycker borde vara en av Colorados ljuspunkter, men så har det som sagt inte varit. Det kanske också blir svårt att ha ett anfallsspel om man tillbringar stora delar av matchen i egen zon. Det är ju rätt självklart att det blir lättare om man tar sig därifrån. Nathan MacKinnon och Gabriel Landeskog är väl de som kan få godkänt för det man gjort offensivt hittills. Även nya backen Francois Beauchemin som faktiskt fått en lite offensivare roll mot vad han är van med. En spelare som Matt Duchene har inte alls varit sig lik och kanske är det en sådan spelare som redan nu är påväg lite utför. Han har aldrig varit någon personlig favorit för mig och är en spelare som ser ganska loj ut. En sån måste höja sig med tanke på att han är relativt viktig för truppen. Avs är såklart ett bättre lag på hemmaplan, men idag tror jag faktiskt att Colorado kommer få det tufft, trots Columbus usla form.

columbus_200x200Columbus har alltså inkasserat åtta raka förluster under ordinarie tid hittills. Ja, ni hörde rätt. Spelet har sett otroligt dåligt ut och målvakterna har haft det tufft, samtidigt som de också haft lite för mycket stolpe ut. När det händer såna här saker så är det oftast tillfälligheter och mycket sitter också i skallen på dem för såhär dåliga är inte Columbus. Man har på pappret faktiskt ett ganska bra lag och man ska utmana om de sista slutspelsplatserna utan tvekan. Jag trodde dock inte lika mycket på laget som många andra, men såhär dåliga är man inte som man nu startat. Man har sedan förra matchen en ny coach i John Tortorella och det kommer bli ändring på deras spel. Senaste matchen mötte man Minnesota, men fick se sig besegrade med 3-2 efter att ha gjort en riktigt bra match där man stängde ner Minnesotas spel bra. Jag gillar att man tagit in ”Tårtan” i båset för det kommer garanterat ge en injektion nån gång. Man såg redan tendenser förra matchen att laget offrade sig lite extra. Just det där med offra sig och ha hjärta för klubben man spelar i är något Tortorella prioriterar och också något som CBJ behöver nu. Jag tror man tar sin första seger idag. Ingen målvakt är bekräftad i skrivande stund och man ska vara skadefria.


Det är dags att det vänder för Columbus nu. Man är i grunden ett bättre lag än Colorado enligt mig och då tycker jag dagens odds är rätt generöst på CBJ. Som sagt, för varje förlust man får i kolumnen så kommer man också närmare sin första seger. Mitt spel idag blir alltså Columbus ML till oddset 2.18 hos Unibet. Insatsen landar på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden