Colorado får idag känna lite färg. Man är får ta emot ett lag som behöver alla poäng de kan få. Columbus borde vinna denna match, men riktigt så enkelt är det inte alltid. Det lär bli en jämn match där jag ändå lite fördel för hemmalaget.

  • Match: Colorado – Columbus 
  • Speltips: Colorado ML
  • Odds: 2.00 @ Unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 16/4, 03.05

Colorado har varit en klubb i kris mer eller mindre hela säsongen och man har haft spelare som underpresterat. Jag ska inte heller säga att man har en jättebra trupp för det har man inte, men några poäng fler än man har för tillfället borde man absolut kunnat plocka. Deras kapten Gabriel Landeskog har haft en tung säsong och åkte på en skada tidigt. Sedan har han inte riktigt hitta tillbaka till sitt spel. Att han sedan har potential och normalt sett är riktigt bra vet vi alla om. Efter Colorados förlust mot Calgary för en dryg vecka sedan gick målvakten Jean-Sebastien Giguere ut i media och sa tydligt att han skäms över att vara i Colorado för tillfället, att spelare inte bryr sig och att många spelare tänker mer på deras avslutningsresa efter säsongen än på att avsluta snyggt. Efter det så hände något i laget och man slog sedan Anaheim på bortaplan med hela 4-1 och det var nog många som var förvånade. Därefter har man hunnit med att plocka poäng mot hemmastarka Kings och dessutom slog man Vancouver sist efter ett sent avgörande. hemmaplan har man varit riktigt bra denna säsong och det är spelet på bortaplan som ställt till det för Landeskog och hans manskap. Hemma i Pepsi Center skapar man mycket fler målchanser och framförallt så håller man även ner skotten hyfsat bakåt. Man har också haft det ganska lätt för just Columbus de sista åren och jag tycker man ska ha en bra chans till att plocka ytterligare två poäng ikväll. Laget saknar Semyon Varlamov, Ryan Wilson och Milan Hejduk. Ingen målvakt är bekräftad, men både Giguere och unge Sami Aittokallio är fullgoda ersättare. Den sistnämnda tror jag kommer bli en av Finlands nya målvaktsstjärnor.

Colorado home: 11-7-2
Colorado away: 3-15-4
Colorado is 10-4 SU in its last 14 games when playing Columbus
Colorado is 18-5 SU in its last 23 games when playing at home against Columbus 

Columbus har överraskat många denna säsong och kämpar faktiskt för en plats i slutspelet. Det är otroligt jämnt i Western Conference och det blir ytterst svårt för dem att nå hela vägen, men chansen finns som sagt. Man har sedan förra säsongen skickat bort Rick Nash till Rangers, men i utbyte breddat laget istället vilket verkar ha gett resultat. Dessutom har man plockat in Sergej Bobrovsky som varit Columbus räddning denna säsong. Utan honom hade de inte varit så högt upp som man är nu. Jag gillade Columbus på hemmaplan förra säsongen och har gjort det även denna, men när laget spelar på bortaplan så är man ett helt annat lag. Formen är dock god och man har totalt tre raka vinster, men senast borta mot Minnesota var man totalt utspelade och ska tacka sin målvakt för de två poängen. Även fast formen är fin och man har all motivation i världen så tror jag det blir svårt mot ett hemmastarkt Colorado. Man saknar sin förstecenter Artem Anisimov och det är ett tungt avbräck på en redan tunn centerbesättning.

Columbus home: 13-5-5
Columbus away: 6-11-2
Columbus is 5-13 SU in its last 18 games on the road


Hemmafördelen och ett ”nytänt” Colorado mot ett bortasvagt Columbus. Hade inte Columbus haft något att spela för här så hade de knappast varit favoriter. Jag spelar Colorado ML med en medelinsats till oddset 2.00 hos Unibet.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden