Suveräna Chicago har kommit ner på jorden litegrann efter sin brutalt fina, men man är fortfarande ett riktigt bra lag. Inatt åker man till Colorado för match mot Gabriel Landeskog och hans gäng. Det blir ett specialspel i denna match.

  • Match: Colorado – Chicago
  • Speltips: Över 58.5 skott på mål (regular time)
  • Odds: 1.72 @ Bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 19/3, 02.05

Colorado ligger sist i en annars riktigt jämn Western Conference. På bortaplan har man haft problem och bara vunnit 2 av 14 matcher, medans man även denna säsong har varit riktigt bra på hemmaplan. Att tippa på en Colorado-seger känns dock lite osäkert, men att man kan störa Chicago hemma i Pepsi Center tror jag definitivt. Colorado är ett lag som har öppna gatan och spelar med högt fart, vilket oftast resulterar i många målcahnser åt båda håll. Hemma skjuter man också mycket mer än borta och att de spelar just hemma ikväll är en av anledningarna varför jag tror man går över linan. Däremot släpper man till lite mindre skott, men det ska man inte behöva oroa sig för när ett lag som Chicago kommer på besök. Tittar man på Colorados fem senaste matcher så har man gått över dagens lina i varje match, med ganska stor marginal också. Totalt har det blivit 64, 80, 67, 72 och senast 60 skott. Som sämst har Avs skjutit 31 skott själva framåt, så att man försöker producera på hemmaplan är självklart. Två gånger har man mötts denna säsong och ett av mötena har slutat över linan.

Colorado shots off: 29.93
Colorado shots off at home: 32.92
Colorado shots def: 32.41
Colorado shots def at home: 29.92
Colorado shots off against Hawks last 10 games: 27.8 

Chicago är inte riktigt lika stabila som man var under starten av säsongen, utan man har höjt skottsnittet både framåt och bakåt under de sista matcherna. Tittar man på Chicagos fem senaste så har bara tre stycken av dem slutat över linan, däremot så är två av dem på bortaplan över linan med stor marginal. Ska man kolla på det som Chicago skjutit framåt så har det  blivit minst 32 skott i åtta matcher i rad, vilket visar att man är riktigt duktiga offensivt. Jag skulle bli förvånad om man hamnar under 30 skott mot ett ganska defensivt svagt Colorado ikväll. Inbördes mellan lagen så har 7 av de 10 senaste slutat över linan. Skottsnittet är högre på bortaplan än hemma då man framförallt släpper till fler skott mot mål.

Chicago shots off: 31.54
Chicago shots off away: 32.13
Chicago shots def: 26.75
Chicago shots def away: 28.64
Chicago shots off against Avs last 10 games: 33.2

———————————————————————————————————————————–

Hade Chicago varit hemmalag hade jag förmodligen inte spelat detta spel, men nu står Colorado som värd och då känns det betydligt mycket bättre då bådas skottsnitt är högre på hema respektive bortaplan. Jag spelar över 58.5 skott på mål (regular time) till oddset 1.72 hos Bwin med 6 units. Jämför detta med Betsson som lagt linan på 60.5.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden