Jag kommer återigen ge chansen till ett skottspel där hemmalaget Colorado står som värd för mästarna Chicago. Det är ett toppmöte mellan två lag i god form. Jag tycker oddset på hemmaseger är helt okej, men jag kommer som sagt välja ett skottspel då jag känner att deras spel inte kommer räcka till mot Chicago.

  • Match: Colorado – Chicago
  • Speltips: Över 58.5 skott (regular time)
  • Odds: 1.85 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 13/3, 02.35

Colorado kommer ifrån en stark seger mot Winnipeg senast. De matchen rekades samma typ av spel fast då var linan ett par skott högre. Den här gången tycker jag vi går på samma spel igen med tanke på att det gick så bra senast. Colorado är på hemmaplan ett lag som kör hårt och skapar väldigt mycket lägen. Deras skottsnitt offensivt på hemmaplan är betydligt mycket högre än det man har på bortaplan. Man har många unga spelare som är otroligt bra på skridskor och det utnyttjar man framförallt på hemmaplan. Yngre spelare lägger gärna pucken mot mål och jobbar därifrån. Det är precis vad Avs gör. Ikväll har man ett par tunga avbräck. Paul Stastny, Alex Tanguay och PA Parenteau är alla skadade. Jag gissar på att man kommer välja den enkla vägen till mål, speciellt med tanke på att  Chicago är så disciplinerade bakåt. Det är orosmomentet idag. Man har möts fyra gånger den här säsongen och Colorado har fått iväg som mest 26 skott mot Chicago. Det är möjligt att man kommer ligga där igen, men är det nånstans man skjuter en del så är det på hemmaplan. Bakåt är jag inte orolig, Colorado släpper till väldigt mycket skott och det kommer man göra i dagens match också.

P18-130310-326

Chicago är det lag som skjuter näst flest skott i snitt i hela ligan. Man har ett riktigt vasst offensivt lag och det är självklart en stor anledning till att man varit i toppen i många säsonger. Man har alltid skapat mycket och varit stabila bakåt. Det är just det som är orosmomentet idag. Framåt vet jag att man kommer skapa en hel del och jag blir inte förvånad om laget når 35 skott ikväll. Då bör verkligen detta spela sitta för jag tror inte man kommer klara hålla Colorado under 25 skott. Man möttes för en vecka sedan och då blev det 38-21 i skott till Hawks, men den matchen spelades också i Chicago. Det är mycket möjligt att det blir liknande siffror idag, men jag tror att Colorado kommer höja sin siffra med ett antal skott. Inbördes så har 6 av 10 senaste matcherna klarat dagens lina.


Jag tror att Colorado kommer skapa en del pågrund av att man spelar på hemmaplan. Chicago är ofta ett säkert kort när det gäller skott framåt och jag ser inget undantag idag då Colorado lämnar stora ytor bakåt. Mitt spel blir därför över 58.5 skott på mål till oddset 1.85. Insatsen blir 6 units och spelet finner ni hos Bwin. Jämför detta med andra bolag som har satt en högre lina till samma odds.

Twitter @HedenskogH och @spelspelse

Lycka till!

/Heden