Det blir ett sent litet speltips till matchen mellan Colorado och Boston där jag tänkte testa ett litet specialspel som bör ha fin chans att sitta. Colorado har fått en riktigt bra start på säsongen och har toppchans ikväll mot ett sargat Boston som är helt ur balans. Det där med den dåliga balansen i truppen hoppas jag speglar av sig på matchbilden idag.

  • Match: Colorado – Boston
  • Speltips: Fight i matchen – JA
  • Odds: 2.40 @ betsson
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 15/10, 04.05

colorado_200x163Colorado har startat riktigt bra och har plockat ihop tre poäng på två matcher hittills. Idag har man såklart toppchans när man tar emot Boston som för tillfället är helt ur balans med tre raka förluster. Ett rakt spel på Colorado känns inte långt borta om jag ska vara ärlig, men med tanke på att vi fått en hel del konstiga resultat i inledningen så kommer jag välja ett spel som är lite roligare till ett finare odds. Jag kommer spela att det ska bli fight i matchen. Det innebär att minst en spelare måste utvisas fem minuter för fighting och det tycker jag att det finns goda chanser till. Colorado har ett lag som är relativt speedigt på rören och ganska spelskickliga. Det är inget lag som fightas mycket, men man är fysiska, vilket retar upp motståndarna såklart. Man har Cody McLeod i truppen som är med för att fightas och skydda stjärnorna. Han har tagit en femminuters-utvisning hittills och inatt lär det smälla igen då två fysiska lag möts. Cody är inte den som viker undan. Det finns även flera i truppen som är kapabla till att fightas om det måste. Typ Landeskog, Comeau, Mitchell och kanske även Iginla (som dessutom lirat i Boston). Det kommer bli ett fysiskt möte mellan dessa två.

boston_bruins_200x200Boston har tre raka förluster och det är lite kris i klubben. Jag hade på känn att man skulle bli ett bottenlag redan innan säsongen och som det startat nu så kan man inte heller tro nåt annat. Tre matcher är ingenting, men ändå en hint om hur deras säsong kommer att se ut. Tittar man på hur de spelat så har det varit katastrof bakåt, vilket är där det stora problemet ligger. Ser det tungt ut idag i början eller någon gång under matchen så har man flertalet kandidater till att droppa handskarna för att tända till de övriga. Ryan Spooner och Zac Rinaldo har båda släppt handskarna den här säsongen. Den förstnämnda står på tre stycken medans erkänt jobbiga Zac Rinaldo står på två stycken fighter. Dessutom har man backen Adam McQuaid som ännu droppat handskarna trots att han normalt sett gillar att bråka och slåss. Det rycker nog lite i hans armar idag om det går tungt för Boston. Beleskey, Kelly och Hayes viker nog heller inte ner sig. Man har även kapten Chara som inte heller drar sig för att kasta av vantarna. Tittar man på förra säsongen så blev det fight i tre av fyra matcher där det också var relativt grinigt i alla fyra.


Det är ett litet udda spel, men ett väldigt kul spel att följa. Tittar man på de båda matchupsen så finns det goda chanser till minst en fight idag. Jag tycker oddset är helt okej och kommer att testa det med en medelinsats. Mitt spel blir alltså att det ska bli minst en fight i matchen till oddset 2.40 hos betsson. Insatsen stannar på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden