NHL går från att erbjuda en match till en natt med tolv matcher på menyn. Jag lägger fokus på mötet mellan Colorado Avalanche – Vancouver Canucks där båda lagen kommer till spel med förluster i ryggen. Canucks har i regel svårt mot Avalanche. Blir fallet även så inatt?

  • Match: Colorado Avalanche – Vancouver Canucks
  • Serie: NHL
  • Speltips: Money line Avalanche
  • Odds: 1,83 @ William Hill
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 5/11, 03:00

Startande målvakter:
Avalanche: Matcher: Impm: Räddningsprocent:
Canucks: Matcher: Impm: Räddningsprocent:

Avalanche kommer till spel med två raka nederlag. Nu senast förlorade laget mot Anaheim Ducks med 2-3 på hemmaplan. En match där Avalanche tog ledningen med både 1-0 och 2-1, men Ducks kvitterade och vände på matchen i början av den andra perioden. Ett resultat som sedan stod sig matchen ut. I sin helhet var resultatet rättvist och Avalanche hade svårt att få något ordentligt spel.

Avalanche har inte nått upp till kapaciteten laget besitter och är en bit ifrån förra säsongens strålande spel. Laget har på sina tio senaste matcher en statistik på 2-3-5. Noterbart att Avalanche har förlorat samtliga fem matcher som har gått till övertid eller straffläggning.
Avalanche har skrapat ihop elva poäng och befinner sig på en tolfte plats i Western Conference.

Hemma i Pepsi Center har det studsat emot laget. Med sex poäng efter sex spelade matcher är Avalanche endast Western Conference elfte bästa hemmalag. Detta efter en statistik på två segrar, fyra förluster, varav två efter övertid/straffar och en målskillnad på 19-16.
Avalanche har tagit poäng i fyra av sina fem senaste hemmamatcher och har gått segrande ur två av dessa.

Avalanche kommer till spel utan:
Jesse Winchester
Patrick Bordeleau 
Ryan Wilson

colorado_200x163 V.S vancouver_200x200

 

Canucks har imponerat i säsongsinledningen och hade fyra raka segrar inför förra omgången. Då fick Canucks besök av ett annat överraskningslag i form av Nashville Predators. Canucks tog ledningen i den första perioden som stod sig perioden ut. Predators kvitterade i den andra och kunde i den tredje perioden göra två raka mål och vinna med 3-1 och bryta Canucks segersvit.

Canucks har spelat bra och laget har spelat till sig sexton poäng efter tolv spelade matcher och ligger på en tredje plats i Western Conference med samma poängskörd som tvåan Nashville Predators och fyra poäng upp till serieledarna Anaheim Ducks.
Canucks har på lagets tio senaste matcher en statistik på sex segrar och fyra förluster, 6-4-0.

Canucks har inlett bra på bortaplan. Efter sex spelade bortamatcher har laget tagit fyra segrar och förlorat två. Laget har en målskillnad på 19-18 och en poängskörd på åtta pinnar. Det leder till att Canucks är Western Conference femte bästa bortalag.
Canucks senaste bortamatch var mot Edmonton Oilers. En match Canucks vann med 3-2 efter viss möda. Segern var Canucks tredje på lagets fem senaste bortamatcher.

Canucks kommer till spel utan:
Tom Sestito
Kevin Bieksa (spelar ev inatt)

7-3 i första mötet till Avalanche.
Lagen mötte varandra för några omgångar sedan. Det resulterade i en storseger för Avalanche som efter underläge 1-2 vänder på steken helt och krossade Canucks med 7-3.
På lagens tio senaste möten har det slutat med fyra segrar för Avalanche och sex för Canucks. Noterbart är att Avalanche har tre raka segrar mot Canucks.
Dom fem senaste matcherna i Pepsi Center har slutat med tre segrar för Avalanche och två för Canucks. Noterbart är att även här har Avalanche tre raka segrar mot Canucks.

Hittar Avalanche formen efter nattens match?
Jag tror det. Ett Avalanche som har stött på tre tunga motståndare i lagets fyra senaste matcher och har haft stolpe ut och förlorade två straffläggningar mot San Jose Sharks respektive St. Louis Blues. Men trots att laget inte fått till spelet fullt ut har poängen tagits och Avalanche hade tagit poäng i sex raka matcher tills förra matchen mot Ducks.
Canucks har överraskat positivt och ligger högt upp i tabellen. Däremot ser försvarsspelet något svajigt ut bitvis och det ser inte bättre ut om K. Bieksa inte kommer till spel, vilket skulle bli ett otroligt tungt avbräck för laget.
Avalanche som har spelat bra defensivt i sina senaste matcher och målvakten S. Varlamov har gjort otroliga matcher. Frågan är om han står ikväll?
Men annars så ser som sagt defensiven bra ut och nu möter Avalanche, Canucks på hemmaplan där laget krossade motståndarna i sitt senaste besök. Samtidigt som Avalanche trivs mer och mer mot Canucks. Med tre raka segrar och även tre raka segrar på hemmaplan gör att jag spelar att Avalanche vänder sin två matchers långa förlustrad.
Mitt spel blir Avalanche som segrare inklusive övertid och straffar till 1,83 hos William Hill.