En fullspäckad NHL natt med massor av matcher. I en av alla matcher möts Colorado Avalanche – Ottawa Senators. Två lag som kommer med segrar i bagaget, men Senators kommer till spel back to back. Kommer det vara en fördel för Avalanche som jagar trendbrott och har fyra raka hemmasegrar mot Senators inne i Pepsi Center?

  • MatchColorado Avalanche – Ottawa Senators
  • Liga: NHL
  • Speltips: Money line Avalanche
  • Odds: 1,79 @ Unibet
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 26/11, 03:30

Startande målvakter:
Avalanche: S. Varlamov
Senators: C. Anderson

Avalanche kommer till spel med en 4-1 seger över Winnipeg Jets på bortaplan. I skön seger var Denver laget som bröt sin tre matchers långa förlustsvit. Segern betydde lagets femte på dom tio senaste matcherna, 5-5-0.
Med två nya friska poäng närmade sig Avalanche sig något slutspelslagen. Med sjutton poäng efter tjugoen matcher befinner sig laget på en tolfte plats i Western Conference. Laget har fem poäng upp till närmsta slutspelslag som till Avalanche fördel har en match mer spelad.

Hemma i Pepsi Center har Avalanche varit en smärre katastrof under säsongsinledningen. Laget har spelat åtta hemmamatcher. Dock har det bara blivit två segrar och ynka fem inspelade poäng. Det gör Avalanche till inte bara Western Conference sämsta hemmalag utan till hela NHL’s sämsta hemmalag i dagsläget. 
Avalanche föll med 2-1 mot New York Rangers i sin senaste hemmamatch och förlorade för fjärde gången på hemmais av lagets sex senaste hemmamatcher.

colorado_200x163 V.S Ottawa_Senators.svg

Senators kommer till spel back to back. Laget spelade natten mot idag på bortaplan mot formstarka Dallas Stars. I ett riktigt målkalas avgick Senators med en 7-4 seger.
Segern betydde dessutom lagets tredje raka och poäng i sex raka matcher. Dessutom har det blivit sex segrar och fyra förluster på lagets tio senaste matcher, 6-1-3. Notera att Senators tagit poäng i nio av dessa tio matcher.
Med en form som heter duga ligger Senators i toppen av Eastern Conference. Totalt tjugosju poäng efter tjugoen matcher och en fjärde plats på meritlistan. Laget har två poäng upp till trean Washington Capitals och tre pinnar ner till femman Pittsburgh Penguins.

Bortaspelet har varit riktigt bra från Senators sida i inledningen av säsongen. Tretton poäng på nio bortamatcher och Eastern Conference tredje bästa bortalag. Efter segern sist mot Stars har Senators poäng i fyra av sina fem senaste bortamatcher och har dessutom avgått med segern i sex av sina nio bortamatcher den här säsongen.

Lagens första möte för den här säsongen.
Förra säsongen möttes lagen två gånger. Det resulterade i en seger vardera. Senators vann möte ett med 5-3 på hemmaplan och Avalanche vann möte två på hemmaplan med 5-2.
Sett över lagens tio senaste möten har det resulterat i åtta segrar för Avalanche och två för Senators.
Inne i Pepsi Center har Avalanche historiskt sett haft det enkelt mot Senators. Fyra raka hemmasegrar och sex segrar av lagens nio möten sen säsongen 1998-1999.

Kan Avalanche ta andra raka och stoppa Senators framfart?
Möjligheterna är goda och det på grund av tre orsaker.
1. Varlamov är tillbaka i kassen. Sex matcher var han frånvarande på grund av skada. Klev in direkt mot Jets och hjälpte laget till en 4-1 seger på bortaplan.
2. Senators gick en stenhård batalj mot Stars i natten mot idag och kommer till spel back to back. Det är en spelform som inte passar alla gånger och mot ett formstigande Avalanche blir inte segerchanserna större.
3. Pepsi Center. Hemmaspelet har inte varit speciellt bar från Avalanche sida den här säsongen. Men mot Senators går det desto bättre där inne. Fyra raka segrar och en 5-2 seger förra säsongen i hallen. Avalanche har gjort fem bra hemmamatcher den sista tiden, men bara avgått med segern i en av dessa matcher. Börjar pucken studsa lagets väg kommer segrarna.
Det börjar inatt mot ett Senators som har åtta förluster mot Avalanche i lagens tio senaste möten.
Mitt spel blir Avalanche som segrare inklusive övertid och straffar till 1,79 hos Unibet.