NHL står på menyn och där ett skadedrabbat Colorado Avalanche möter ett revanschsuget Montreal Canadiens. Ett Canadiens som förlorat sina tre senaste matcher. Men har vunnit lagets fyra senaste möten mot Avalanche. Kan Canadiens studsa tillbaka på rätt köl?

  • Match: Colorado Avalanche – Montreal Canadiens
  • Serie: NHL
  • Speltips: Canadiens över 2,5 mål
  • Odds: 1,74Betsafe
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 2/12, 03:00

Avalanche kommer med en seger i ryggen. Laget besegrade Dallas Stars i lagets senaste match. En match hemma i Pepsi Center där Avalanche vände ett 0-1 underläge till 5-1 innan Stars fick in ett tröstmål.
Segern var Avalanche tredje på lagets fem senaste men det är fortfarande långt kvar till fjolårets succé säsong. Nu har Avalanche spelat ihop tjugotre poäng efter tjugofyra omgångar vilket leder till att laget huserar långt ner i Western Conference. Vi finner inte Avalanche förrän en tolfte plats med fem poäng upp till slutspel.
Hemma i Pepsi Center har Avalanche vunnit typ varannan match. Med tolv inspelade poäng efter tolv hemmamatcher är Avalanche Western Conference tionde bästa hemmalag. Men defensiven har inte heller imponerat under säsongen och på hemmaplan har laget släppt in trettiofem mål på dessa tolv matcher som ger ett snitt på 2,91 mål per match.

Avalanche kommer till spel med en drös spelare borta:
B. Street
J. Mitchell
M. Cliche
S. Varlamov
J. McGinn
B. Stuart
D. Everberg
R. Wilson
J. Winchester
P. Bordeleau

colorado_200x163 V.S montreal_200x134

Canadiens har förlorat tre raka matcher. Nu senast föll laget något överraskande mot Buffalo Sabres med 3-4 efter straffar på hemmaplan. En stor orsak till förlusten stavas Jhonas Enroth som gjorde en fenomenal insats och räddade sitt Sabres flera gånger om.
Men trots tre raka torsk för Canadiens ligger laget trots allt i toppen av Eastern Conference. Med trettiofyra poäng efter tjugofem spelade omgångar ligger laget på en fjärde plats med samma poängantal som ettan till trean.
Bortaspelet har även det varit bra den här säsongen. Med femton poäng på tolv bortamatcher är Canadiens Eastern Conference tredje bästa bortalag. Men målskyttet har inte riktigt kommit igång utan med endast tjugofyra mål framåt på dessa matcher snittar Canadiens två mål per bortamatch.
Canadiens förlorade sin senaste bortamatch mot återigen Buffalo Sabres. Matchen slutade 2-1 till Sabres och var Canadiens andra raka bortaförlust.

Canadiens kommer till spel utan:
M. Bournival

Dags för säsongens andra möte.
Den första matchen spelades i Montreal. Den vanns av hemmalaget Canadiens med 3-2, efter att Canadiens gjort en magnifik andra period och gick från underläge 0-1 till ledning 3-1. Segern innebar Canadiens fjärde raka mot Avalanche. (försäsong inräknad)
På lagens tio senaste seriematcher har det slutat med fyra segrar för Avalanche och sex för Canadiens. Noterbart är att Canadiens har gjort minst tre mål i sex matcher. 

Ska ett sargat Avalanche orka stå emot Canadiens?
Ja det är mycket möjligt. Trots lagets skador den senaste tiden har Avalanche stått upp bra och stridit tappert. Dock tror jag att Canadiens kan få igång sitt målskytte i denna match.
1: Canadiens trivs bra mot Avalanche. Laget vann både säsongens första seriematch men även säsongens båda försäsongsmatcher. Noterbart är att Canadiens gjorde tre mål i samtliga tre matcher. Canadiens har gjort minst tre mål på Avalanche i lagens fyra senaste möten.
2: Canadiens har tre raka nederlag men förlusterna har inte speglat hur laget har uppträtt utan förra matchen var nästan ett rån att Canadiens inte fick med sig båda poängen. Samt att Canadiens är Eastern Conference tredje bästa bortalag medan Avalanche inte har imponerat på hemmaplan och släpper in en hel del mål även.
3: Avalanche skadeproblem. Det ska Canadiens kunna utnyttja. Framförallt att Avalanche saknar lagets stjärnmålvakt S. Varlamov öppnar upp för att Canadiens ska kunna göra lite mål.
Ett hungrigt Canadies som vill sätta stopp för sin förlustrad och att möta ett offensivt Avalanche på bortaplan är en perfekt uppgift för att kunna få in lite puckar i mål och därav blir mitt spel Canadiens över 2,5 mål inklusive övertid och straffar till 1,74 hos Betsafe