Gruppspelet är över och på lördagskvällen så inleder åttondelsfinalerna av fotbolls VM. Här ställs Colombia mot Uruguay, där den stora snackisen har varit avstängningen på Luis Suarez. Det är den stora stjärnan i Uruguay och jag tror man kommer få det väldigt tufft utan honom i laget.

  • Match: Colombia – Uruguay
  • Spel: Colombia
  • Odds: 2,02 @ betsafe
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Colombia är ett av de lag som imponerat mest detta VM och man är också obesegrade efter gruppspelet med tre raka vinster. Nu ska det sägas att man hamnade i en ganska gynnsam grupp med inte allt för starka lag, men det här är ett VM och vi har sett att samtliga lag kan överraska. Så det gäller att göra jobbet ute på planen, något som Colombia verkligen har gjort hittills. Man inledde med att besegra ett defensivt skickligt Grekland med hela 3-0. För att sedan gå vidare och besegra Elfenbenskusten med 2-1. Det innebar att man redan var klara för avancemang inför avslutningsmatchen mot Japan, där man även luftade truppen en hel del. Men det spelade mindre roll då man körde över japanerna fullständigt med hela 4-1. Det finns så mycket offensiv kvalité i det här laget där vi bland annat har spelare som James Rodriguez och Cuadrado. Inte några av de större spelarna ute i fotbollsvärlden, men man har verkligen levererat i detta VM. Kikar vi till bänken så har man bland annat Carlos Bacca (Sevilla) och Jackson Martinez (Porto) där, så det finns minst sagt resurser i offensiven hos Colombia. Inga som helst bekymmer hos Colombia som har hela laget tillgängligt till dagens match.

colombiauruguay

Uruguay hamnade i ett ganska tufft gruppspel där Italien, England och Costa Rica stod för motståndet. Man fick också en mardrömsöppning då man förlorade premiäromgången mot Costa Rica med hela 1-3. Man kom inte alls upp i någon nivå i den matchen och många hade nog räknat bort Uruguay i det skedet. Men man lyfte sig en aning och även fast man inte imponerade så plockade man en seger mot både England (2-1) och Italien (1-0). Matchen mot England kunde gått lite hur som helst tycker jag, där Suarez står för två fina mål och blir tungan på vågen i slutändan. Avslutningen mot Italien tycker jag inte att Uruguay skapar särskilt mycket framåt, detta trots att man spelade sista halvtimmen med en man mer. Till slut klev nickstarka Godin upp i luften och kunde knoppa in segerbollen, vilket kanske inte kändes helt rättvist med tanke på den billiga utvisning som Italien fick. Men man är vidare och nu ställs man alltså mot Colombia, och man gör det utan sin stora stjärna Luis Suarez. Han kan komma att få spela framöver i turneringen, om Uruguay tar sig vidare, men någon åttondel kommer han absolut inte spela. Det är ett tufft avbräck för laget och även fast man har en del dugliga anfallare bakom Suarez så är det en klar försvagning.


Colombia har spelat en riktigt bra fotboll så här långt och även fast man inte stött på några av VM’s tyngre lag så tycker jag inte att man gör det nu heller. Ett Uruguay utan Suarez i laget är inget lag som tar sig långt i en VM turnering, och jag tror man får packa ihop sina saker och åka hem efter den här matchen. Testar därför en medelinsats på den raka ettan!

/e@sy