Vi förflyttar VM-kvalspelet till ett passionerat sydamerika där två nationer med olika formkurvor drabbar samman. Med nedtryckta odds på hemmanationen så väljer jag att förlita mig på en individuell prestation som känns ganska motiverad.

  • Match: Colombia – Paraguay
  • Spel: Falcao, målskytt
  • Odds: 1,95 @ Betsson
  • Units: 4,5/10
  • Spelstopp: 22.30

Paraguay, som annars är ett av landslagen från den här regionen som brukar prenumerera på spel i VM, har fått en ruskigt tuff inledningen på kvalet och mycket ska till för att man ska nå Brasilien sommaren 2014. En starkt bidragande orsak till det är det usla spelet på resande fot där 4 matcher har inneburit 4 förluster med totalt 10 insläppta mål. Den främsta symbolen för hur pass misslyckat det pågående kvalet har varit är den senaste matchen för nästan exakt en månad sedan när man slogs tillbaka av Venezuela, och det hemma i Asuncion. Om man ska avancera till ett VM-slutspel, så är det en match man måste vinna. Man har väldigt mycket att slipa på inför det här mötet som känns väldigt tufft på förhand om man ser till att motståndet har gått den motsatta vägen.

Colombia har ett antal mindre framgångsrika år bakom sig men kan vara på väg tillbaka till den stora scenen. Man skuggar Argentina som är i ledning och tillskillnad från kvällens motstånd så kunde man lägga en framgångsrik period med kvalspel i september bakom sig efter att ha slagit Chile och krossat Uruguay. Man har ett flertal intressanta namn på gång, bl.a. Fredy Guarin (Inter), James Rodriguez (Porto), Pablo Armero (Udinese) samt en målfarlig herre, hemmahörande i spanska Atlético Madrid, som ligger bakom det mesta i anfallsväg.

Radamel Falcao är, i mina ögon, världens bästa spelare i nr 9-rollen i nuläget. Han är en komplett striker och extremt målfarlig i boxen, vilket han har visat upp både i klubb- samt landslag. Formen är hysteriskt bra och ett tydligt exempel på det är att han delar ledningen i La Ligas skytteliga tillsammans med storfräsarna Lionel Messi och Cristiano Ronaldo.

En av anledningarna till att jag väljer det här spelet framför seger/överspel på hemmanationen är ”El Tigres” betydelse för laget och dess framgångar kontra oddsen på detsamma. Det är långt ifrån otänkbart att om colombianerna fixar ett resultat här så är just den här juvelen på topp en starkt bidragande orsak till att det går vägen. Han kommer få sina chanser ikväll. Med tanke på hur vansinnigt bra han har varit den senaste tiden så kan jag inte låta bli att spela när han står i uppemot 2 ggr pengarna. Insatsen tillbaka (hos Betsson) ifall han inte skulle komma till start.

Spelar även en mindre slant på samma spår:
Radamel Falcao över 1,5 mål 5,00 Betsson 1/10 units

/Puyol