Vi beger oss mot Colorado till en av nattens senare matcher där Pirates gästar Rockies för andra gången i en serie som innehåller 4 matcher. Första matchen tog Pirates när man besegrade Rockies med 6-1, hitsen dock var på samma siffra 9-9, men man var helt enkelt mer effektiva när det kom till att slå in runs. Ett Pirates som för övrigt har vunnit 4 av sina 5 senaste matcher och har levererat hela 38 runs över senaste 5 matcherna!

  • COL Rockies – PIT Pirates
  • Speltips: PIT Pirates Moneyline
  • Odds: 1.78 @pinnacle
  • Insats 5/7
  • Spelstopp: 02.40

Startande för Rockies - 

Jorge De La Rosa, tillhör väl egentligen den grupp pitchers i ligan som fått sämsta möjliga start denna säsongen. De La Rosa går för en 9.87 ERA över hans 4 startade matcher och endast 17 pitchade innings(!) samt en hög 1.97 WHIP. Finns inte en siffra Rockies-pitchern kan skryta med just nu och det med all förståelse med tanke på hans insatser inledningsvis. Gick tillexempel i sin senaste start, mot Reds som är rankade till ett av ligans sämsta lag endast 2 innings och över dessa innings släppte han 6 hits samt 4 runs. Han är ingen stjärna, men den pitchingen vi såg var bedrövlig.
Pittsburgh_Pirates10rock

Startande för Pirates - 

Gerrit Cole, har en godkänd 2.70 ERA såhär långt över hans 3 starter och 16 pitchade innings samt en stabil 1.02 WHIP. Cole tillskillnad från De La Rosa har gjort en par väldigt bra insatser senaste starterna. Han gick senast mot Padres 6.0 innings och släppte bara 6 hits. Matchen innan, detta mot tuffa Tigers gick han även där 6.0 innings och släppte 4 hit 2 runs. Cole har visat att hans kast är vassa tillexempel  genom att kasta konstant i kanterna av strikeboxen , i princip aldrig ner i gruset nedanför catchern och inte många balls,alls. Bra form på Pirates-pitchern!

Rockies offensiv har ryckt upp sig något de senaste matcherna man spelat, men tittar man på defensiven som varit uselt och speciellt matchen när De La Rosa senast startade, så ligger man efter otroligt mycket. Rockies släpper i snitt 6.05 runs per match bakåt och det kommer vara en enorm faktor i kvällens match när man möter Pirates som bara öst in runs och hits sista tiden,det märkte vi inte minst igår under första matchen.

Pirates stjärnor och offensiv har vaknat till liv, man snittar tillexempel 10,3 hits per match och mot en ostabil De La Rosa på kullen för Rockies ska man inte ha några som helst problem att nå upp till snitt-hiten och även fler ikväll. Cervelli, Harrison,Polanco, Marte och Jaso  för Pirates slår alla(!) i ett AVG över .300(!). Sista grej att nämna, Pirates drar in 5 runs per match på bortaplan samtidigt som Rockies släpper strax under 8 runs per match på hemmaplan, lägg där till en ostabil De La Rosa för Rockies så har vi nattens bästa spel. 1.79 hos pinnacle är taget!

/Msrekare