Här kommer julaftonens bästa spel enligt min mening. Vi har vårt kära Catania som gång på gång gör oss glada med sitt offensiva spel samt det defensiva som fallerar gång på gång. Dom ska ta sig an ett hemmalag som ligger jumbo men som gör mycket mål trots det. Mitt spel är solklart, häng med!

  • Cittadella – Catania
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1.72 @ bet365
  • Insats: 9/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Cittadella kommer till denna match med vetskapen att dom senast tog 1 poäng borta mot 2an Frosinone vilket var starkt gjort. Och ska man vinna så är det på hemmaplan där man oftast går ut och vill försöka föra matcherna. Man har en bra offensiv där det är flera som är med och hjälper till lagets målproduktion. Cittadella har kammat hem 16 poäng än så länge och det är på hemmaplan merparten av dessa tagits, det vill säga 9 poäng.

Nu ska man ta sig an ett Catania som är ett väldigt bra lag offensivt, som jag varit inne på många gånger, men som oftast inte håller en bra nivå defensivt och det borde man nästan kunna utnyttja när man har starka spelare offensivt själva. Ser framför mig att Cittadella vill gå framåt för att sätta 1-0, men kan likväl bli sönderkontrade och Catania är absolut inget lag som ställer fram bussen vid en ledning utan dom bara fortsätter att ösa på. Så Cittadella har alla chanser i världen här att göra ett mål, till och med fler som jag ser det.

Skulle vilja säga att Cittadellas offensiv inte passar Catanias defensiv. Men också att Catanias offensiv är väldigt högkvalitativt mot alla lag i Serie A och verkligen mot ett försvar som Cittadella besitter. Nu har hemmalaget dessutom ordinarie backen Daniel Cappelletti avstängd vilket är ett avbräck. Vi stryker även reservbacken Andrea Signorini och reservmittfältaren Filippo Lora.

cittadella       catania

Catania är ju ett lag vi gillar och samtliga rekar med dom inblandade har gått in och vi fortsätter eftersom oddset på att även detta spel ska gå in är bra. Sen har bolagen börjat fatta att Catania och mål hit och dit inte ska erbjudas nå högre odds. Men 1.72 duger gott även om det är i minsta laget kan tyckas. Men Catania har 3 raka matcher där man gjort minst 2, samt släppt in minst 2. Bara en sån sak.

Senast hade man ju stora problem på backsidan då hela 5 stycken var borta. Det ser inte bättre ut till denna match heller, visserligen är Alexis Rolin tillbaka men vad gör det när Gaston Sauro blivit avstängd på grund av ett gult kort senast mot Brescia. Så det är alltså fortfarande 5 backar borta för det sicilianska laget. De övriga 4 som vi kan stryka är; Ciro Capuano, Gino Peruzzi, Fabian Monzon och Norbert Gyömber. Men offensivt ser det bra ut och samma trio där fram som startade senast mot Brescia (2-2) finns uttagna i truppen och lär även starta denna match. Så inget att oroa sig där inte.

Cittadellas offensiv kommer med all säkerhet ställa till mycket oreda för Catanias sargade försvar. Fast fortsätter Catania med sin offensiva glans så finns alla möjligheter till poäng mot sämsta laget i Serie B just nu, inget snack.

Det trevliga om vi kollar statistiken är att Cittadella varit inblandade i 15 av 19 matcher där båda lagen gjort mål i. Medan Catania har varit inblandade i 12 av 19 matcher där båda lagen gjort mål. Det är trevlig statistik med tanke på det rekade spelet. Utöver skador, avstängningar och det spelsätt båda lagen har. Att det slutar minst 1-1 är bara på den säkra sidan för min del, kan mycket väl sluta ö2.5 mål också vilket även blir ett sidospel för mig.


Potentialen till att bli en böljande tillställning har verkligen dessa lag ihop. Båda har ungefär samma akilleshäl och det är defensiven och båda har avbräck på backsidan, främst Catania. Offensivt så har båda lagen sina bästa spelare och det är bara full fart framåt som gäller. Cittadella behöver en 3 poängare för att ta sig från jumboplatsen och Catania behöver 3 poäng för att ta sig upp till platser där man förväntar sig att dom ska ligga. Jag tror båda lagen gör minst 1 mål var och jag går inte med en insats långt över medel. Nu kör vi järnet!!

Ett sidospel blir det för mig i denna match och det är;

Över 2.5 mål + Båda lagen gör mål – 2.25 @ bet365 – 6/10 Units

/ L’orso