Mot Cincinnati inatt där Reds – Pirates möts för andra gången i en serie av 3 matcher. Pittsburgh som ligger på en andra plats efter Cubs i NL Central efter Cubs, som ingen för övrigt kommer komma förbi, och ett Reds som i samma serie ligger näst sist bara en match före Brewers. Man kan tycka att jag varit hård mot Reds i mina rekar så här långt, men dom har helt enkelt inte varit bra och såsom dom testar sig fram och bygger om uppställningen, ser jag ingen förbättring över ens hela säsongen. Nu vann man första matchen mot Pirates, nattens match kommer dock bli betydligt tuffare.

  • CIN Reds – PIT Pirates
  • Speltips: PIT Pirates Moneyline
  • Odds: 1.77 @pinnacle
  • Insats: 6/7 enheter
  • Spelstopp: 01.10

Startande för CIN Reds - 

Alfredo Simon, går för en skyhög 9.86 ERA(!) över hans 5 starter och endast 21 pitchade innings så här långt. Har över dessa innings släppt 35 hits och 25 runs, samtidigt som hans WHIP ligger på höga 2.19(!). Som ni ser, så är ju detta självklart helt otroligt bedrövliga siffror och man kan väl lugnt säga att Simon inte pitchar med vidare självförtroende. Simons bästa start var hans senaste match, när han gick mot Brewers. Dock, så är ju Brewers ett av det absolut sämsta lagen i ligan och även då, släppte han 7 hits och 3 runs. Matchen innan, gick han faktiskt mot just Pittsburgh, släppte då 6 hits 3 runs över hans endast 4 gångna innings. Inga vidare insatser av Reds-pitchern alltså som inte heller visat att någon förbättring är på G.

Startande för PIT Pirates - 

Juan Nicasio, går för en bättre 3.16 ERA över 6 starter. Nicasio har 31 innings i ryggen och över dessa, har han 32 strikeouts. Hyfsad statistik med tanke på lagen han stått upp emot. Gjorde en riktigt usel insats senast när han bara gick två par innings och släppte 8 hits,4 runs, men, nämner man att det var mot Cubs kanske man inte tycker det är så konstigt ändå. Cubs har vilket lag dom än mött, totalt demolerat sitt motstånd. Nicasio excused. Matchen innan detta , gick han också mot just Reds där han gjorde en fantastisk insats, gick 7 innings och släppte bara 3 hits. Så, bortser man från Cubs-matchen har Pirates-pitchern gjort en väldigt bra säsong så här lång och visat hur stabil han är.
Pittsburgh_Pirates10cin_1200x630

Piraterna har först och främst, ett betydligt mycket mer kompetent lag än vad Reds har. Man har ett x antal spelare som kan slå och slår, i bra siffror. Jaso, McCutchen, Marte, Polanco, Harrison och Mercer är 6 stycken spelare som är med i ordinarie uppställning och som alla slår runt 0.300 AVG vilket visar hur jämt lag Pirates har när det kommer till killar som slår. Ingen har riktigt stuckit ut i år utan alla har gjort sitt i uppställningens ordning, något som kan ställa till med ruggiga problem för Reds-pitchern Simon.

Pirates snittar för övrigt 5.50 runs och med det ligger man på en tredje plats i ligan när det kommer till offensiv på bortaplan, vilket självklart inte alls är illa milt sagt. Man snittar samtidigt strax under 10 hits per match vilket också, är helt galet. Lägger man ihop all detta Pirates besitter och lägger till en Simon för Reds som inte alls har varken form eller självförtroende och som har pitchat uselt genom säsongen, så kan vem som helst räkna ut vilket håll det här kommer gå åt. Pinnacle ute högst just nu med 1.77 på Piraterna, jag plockar och satsar tungt.

/MSrekare