Vi beger oss mot Cincinnati där Cubs gästar Reds för sista gången i en fyra-matchserie. Ett par intensiva och otroligt intressanta möten har vi fått se, speciellt det första då Arrieta för Cubs inte släppte en enda hit över hela matchen och Cubs vann med hela 16-0. Man vann sen andra matchen med 8-1 och igår fick Reds vinsten när man besegrade Cubs med 13-5. Snacka om att publiken fått valuta för pengarna när man fått se hela 43(!) runs bli inslagna över 3 matcher och jag är övertygad om att det inte blir några låga siffror ikväll heller.

  • CIN Reds – CHI Cubs
  • Speltips: CHI Cubs Hcp -1.5
  • Odds: 2.00 @pinnacle
  • Insats: 6/7 units
  • Spelstopp: 19.10

Startande för Reds - 

Alfredo Simon, kan man väl lugnt säga har fått en otroligt dålig start på säsongen, kanske till och med bland som sämsta i ligan. Simon går för en 12.15 ERA just nu över hans 6.2 innings och en absolut skyhög 2.55 WHIP. Simon har mött Cubs denna säsongen en gång redan, detta för lite mer än en vecka sen i Chicago, då gick han inte ens en hel inning innan han blev taget ut ur matchen. Konstigt kan man tycka, men inte så konstigt när man ser att han släppte 4 hits och 5 runs innan matchen ens börjat i princip. Jag gillar Simon, men jag tror helt enkelt inte han eller hans kast håller mot bra lag och särskilt inte mot ett så otroligt bra lag som Cubs.
cubscin_1200x630

Startande för CHI Cubs - 

Jason Hammel, har till skillnad från Reds-pitchern fått en sagolik start denna säsongen och går just nu för en 1.00(!) ERA över hans 3 starter med en stabil 1.11 WHIP. Cubs-pitchern har kastat starka 6.0 innings i varje match och har hållt en jämn nivå i precis varje ilning han kastat. Man hade kunnat låta han gå fler innings då hans arm absolut hade hållt men just av taktiska skäl, tror jag, tar man ut honom. Hammel mötte Reds den 14e april, gick 6 innings och släppte över dessa innings endast 4 hits, en mycket stabil insats av Hammel. Värt att nämna, Hammels senaste start var mot Cardinals. Ligans näst-offensivaste lag och även dom, höll han på avstånd när han även där gick 6 innings och släppte bara 5 hits 1 run.

 

Generellt har Cubs mycket bättre siffror än vad Reds har och det med all rätt. Man har visat att man är ett potentiellt lag att vinna World Series detta året, man har levt upp till förväntningarna såhär långt och man har verkligen spelat bra. Cubs snittar 6.11 runs per match samtidigt som Reds har 4.28 per match och det är ju ingen superskillnad, vad som är intressant är hur mycket man släpper defensivt. Cubs släpper endast 2.83 runs samtidigt som Reds släpper hela 6 runs per match, den siffran gör att Reds är ligans sämsta lag defensivt.

Reds är ett charmigt lag, det är synd om dom för dom kantas av skador och man har haft en hel del otroligt bra spelare som har lämnat dom, då BLIR det automatiskt tuffare och man möter ligans bästa,är rätt ord, lag  i kväll vilket självklart inte gör saken lättare för killarna från Cincinnati. Klasskillnad så det sjunger om det ikväll framförallt på pitcher-sidan. Simon får äntligen gå mer än 6.0 innings? 

-1.5 till oddset 2.00 hos pinnacle är ett stenklart val.

/MSrekare