Här har vi en basketmatch i FIBA Euro Cup mellan kroatiska Cibona och ungerska Soproni. Matchen kommer spelas i KC Drazen Petrovic. Cibona har efter två spelade omgångar en seger och ett nederlag, medans Sopron har inte registrerat sin första seger än. Detta möte är mycket viktigt för Slaven Rimacs lag med tanke på kvalificeringen till nästa omgång. Cibona är klara favoriter i det här mötet, frågan är hur många poäng laget lyckats med?

  • Match: Cibona – Soproni
  • Spel: Cibona över 81.5 poäng
  • Odds: 1,80 @ bwin
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 19:00 11/11

Cibona kommer till det här mötet efter en olycklig hemmaförlust mot belgiska Antwerp Giants med 78:92. Det var en match där hemmalaget hade kontrollen i halvtid för att sedan slappna av och låta Antwerp ta över och vinna. Jag tror inte detta kommer upprepas i kvällens match. Cibona spelarna vet hur viktig  matchen är, speciellt om de vill gå vidare i FIBA Euro Cup. Med tanke på att laget vunnit mot gruppens svåraste motståndare, Benfica förväntar jag mig inget annat en utklassning i detta möte. Med spelare som Florence, Nebojsa Joksimovic, Marin Rozic och den unge Ante Zizic kan man lyckats sätta mer än 81.5 pooäng i matchen.

cibona logo     Soproni_KC_logo

Ungerska Soproni är efter sju spelade omgångar på en 6:e plats i den inhemska ligan. Man kommer till den här sammandrabbningen efter en bortavinst mot ligans sämsta lag, Jaszberenyi. De är sist i grupp B med två raka förluster. Laget brukar starta med amerikanaren Kevin Tiggs, kanadensren Hernst Laroche, bosnien Edvin Bavcic, kroaten Damir Rancic och ungraren Gergely Toth. De har duktiga kantspelare som Cibona får se upp med. Om vi tar en titt på Sopronis fem senaste bortamatcher så kan man se att Szolnoki Olaj lyckats sätta 88 poäng mot de, Szombathely 79 poäng, Kormend 88 poäng, Antwerp 81 poäng och Jaszberenyi 79 poäng. Med tanke på alla dessa lag så borde Cibona göra minst 85 poäng.

 

Jag förväntar mig en komfortabel Cibona seger i det här viktiga mötet. Vi kommer få se en motiverad Cibona som är mycket mer aggressiva än vad man var i matchen mot Antwerp. Eftersom oddset är alldeles för lågt på vinst till Cibona så väljer jag istället att lägga ett spel på över 81.5 poäng för hemmalaget. 

/ Akilles_80