Cibona tar emot Antwerp Giants i kvällens FIBA Euro Cup basketmatch i ett fullsatt arena. I den första omgången lyckades Cibona besegra Benfica i Lissabon, medans belgarna vann hemma mot Soproni med 81-73. Kan Cibona ta hem ytterligare en seger framför sina fans?

  • Match: Cibona – Antwerp Giants
  • Spel: Cibona 
  • Odds: 1,52 @ Unibet 
  • Units: 8/10
  • Spelstopp: 19:00 4/11

Om vi börjar med Cibona så hade man stora problem i början på säsongen med att organisera sitt spel. Spelfördelaren Fischer kom helt ur form då han hade två månaders semester på karibiska öarna. Det andra bekymret laget hade var med att registrera den unga, Sisku från Slovenien som skulle ersätta amerikanen Fischer. Under dessa förhållanden kunde inte Kruplin leda laget och Dominik Mavra tvingades spela trots sin skada. Sedan fick man några viktiga spelare skadade och ett totalt misslyckande med att sätta in albanen Dardan Beriscka. Idag ser vi en helt annan Cibona. Man värvade amerikanen Florence från Zadar, som var förra säsongen en ledare i det laget. Senaste matchen mot Igokea spelade den unga talangen Sisku som visade vilken stor tillgång han kommer vara för Cibona. Sedan har vi gamlingen Nebojsa Joksimovic som med sin erfarenhet införde lugn och ro i laget. Trots allt så har han längre representerat Slovenien i landslagssammanhang. Lägger man sedan till den duktige kaptenen Marin Rozic och den bäste unge spelaren, Ante Zizic från juniorlandslaget så ser man att Cibona egentligen inte är så dåliga.

cibona logo  POAG

Antwerp Giants började det belgiska mästerskapet med 2 vinster och 4 förluster, vilket är självklart en stor besvikelse. Tränaren Giantsa Paul Vervaeck som föredrar ett snabbt spel och rotation mellan 7-8 spelare fick sparken och ersattes av hans hjälptränare, den 36-årige Roel Moors. Droppen var lördagens nederlag hemma mot Limburg. Lagets form är inte den bästa och man saknar en spelfördelare som vågar hålla i bollen. Namnen som Kwame Vaughn och Melsahn Basabe imponerar inte på mig. Jag anser att Cibona är ett mycket starkare lag med mer kvalitet och bättre spelare.

 

Cibona har två raka vinster och det gäller att man inte underskattar dagens motståndare. Antwerp Giants är inget bra bortalag, man hade fem raka nederlag innan vinsten mot Leuven Bears. Det kommer nog inte hjälpa med en ny tränare i dagens match, så mitt spel blir vinst till Cibona. Oddset har gått ner lite sedan i morse med är fortfarande spelvärt.

 

/ Akilles_80