Spelar även sydamerikanskt ikväll där vi har ett antal intressanta kvalmatcher framför oss. För egen del väljer jag att koncentrera mig på det som kommer utspela sig på Estadio Nacional där Chile tar sig an Bolivia. Ett högmotiverat La Roja som är minst ett snäpp vassare i grunden får mitt förtroende när tre värdefulla poäng ska bärgas. Notera tiden för spelstoppet i och med att matchen har avspark natten mot onsdag.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: VM-kval, Sydamerika
  • Match: Chile – Bolivia
  • Spel: Chile -1 (3-vägs)
  • Odds: 1,81 @ Betsafe
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 12/6 02.30

Chile inledde kvalspelet trögt men har nu hittat rätt under Jorge Sampaolis ledning där de två senaste segrarna har skjutit upp det chilenska landslaget till topp-4 vilket innebär spel i Brasilien nästa sommar, förutsatt att man bibehåller den positionen. Bortasegern senast mot Paraguay var stark och här väntar ett mer överkomligt motstånd där ytterligare tre poäng skulle smaka bra inför fortsättningen. Bolivia går det desto tyngre för och rent realistiskt sett blir det väldigt tufft att nå VM efter bl.a. 1-1 hemma mot Venezuela, där man dessutom hade tur med ett sent kvitteringsmål via en målvaktstavla. Man har endast lyckats vinna 2 av 12 kvalmatcher så här långt där i princip hela poängskörden plockas in hemma i La Paz.

Chile har Mauricio Isla avstängd men i övrigt ser det bra ut med en ordinarie trupp där bl.a. David Pizarro är tillbaka efter ett längre uppehåll från La Roja. Bolivia förväntas ställa upp med en liknande elva som senast.

2011-09-11-Alexis-Sanchez-Chile-e1370559369942

Bolivias förbundskapten Xabier Azkargorta har uttalat sig om att det här kommer bli en väldigt svår match, och jag skulle nog tro att han kommer få rätt på den punkten. Av tradition är man ruskigt svagt utanför landets gränser men desto mer svårspelat hemma på den höga höjden på drygt 3,6 km över havet. När endast en av de 4 kvarvarande kvalmatcherna ska spelas på hemmaplan, där man har sin stora chans till att etablera sig i tabellen, så har man inte mycket att jobba med där man endast har hämtat en ynka poäng av 15 möjliga under det pågående kvalspelet.

Chile har ett väldigt intressant landslag på pappret, individuellt samt kollektivt, där det var en tidsfråga innan man fick igång den fina fotbollen igen. Framförallt så har Vidal (Juventus) och Vargas (Gremio/Napoli) visat framfötterna på slutet och agerat som segerorganisatörer, där man även har ett sparkapital i Alexis (Barcelona). Den nye förbundskaptenen ser även ut att ha slipat till detaljerna i defensiven där man var något bristfälligt under inledningen. Spelar man som man ska ikväll så kan man definitivt skapa mängder av chanser här.

I övrigt så brukar Chile trivas i dessa matcher medan Bolivia inte tycker att det här är lika roligt. De röda har vunnit de 5 senaste matcherna de båda lagen emellan med målskillnaden 13-1, där chilenarna har vunnit med minst 2 bollar i samtliga.


Oddsen har börjat sjunka sedan de släpptes där Betsafe sticker ut i nuläget, där många av de spelbolagen ligger runt 1,65-1,70 på den här spelformen där gästerna får inleda matchen med en boll – ett underläge chilenarna är kapabla till att hämta upp. Strax över medelinsatsen spelas på Chile att vinna nattens kvalmatch med minst 2 måls marginal.

/Puyol