Det är inte bara vi i Europa som kvalar för fullt till VM just nu utan även i Sydamerika är kvalet igång sedan en lång tid tillbaka. Inatt gästas Chile av ett stjärnspäckat Argentina där bortalaget får ses som klara favoriter. Men vinner man enkelt här?

  • Match: Chile – Argentina
  • Spel: Argentina -1
  • Odds: 2,75 @ expekt
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 02:05

Chile såg jag senast då man var på besök i Ecuador i VM-kvalet. En match som Chile förlorade med klara 3-1 och där man inte imponerade för fem öre på mig. Man spelade med en trebackslinje i matchen och gång på gång kom Ecuadors snabba anfallare igenom och Chile ska vara glada över att sifforna stannade vid tre insläppta. Fortsätter man med den trebackslinjen idag så kommer man bli straffade ännu hårdare än senast, för nu är det världsspelare man möter. Inte heller framåt i plan såg det särskilt imponerande ut och det ska nämnas att målet Chile fick var ett självmål som verkligen dunkades in av en back i Ecuador. Dagen till ära så saknar man dessutom två viktiga spelare som åkte på röda kort senast, det är högerback Contreras och mittfältare Vidal, dessa två avstängningar höjer knappast Chiles chanser i matchen.

Messi hade show senast mot Uruguay.

Argentina gjorde lite som man ville senast mot Uruguay och siffrorna som stannade vid 3-0 både kunde och borde varit större. Messi gjorde två mål och det han prestera var det längesedan man såg han göra i Argentina. Man skapade chanser på löpande band och det är heller inte så konstigt om vi kikar på spelarna som fanns på planen. Messi, Di Maria, Higuain och Aguero hade man i startelvan och då förstår vi alla att det inte är ett försvarsspel man prioriterar. Men anfall är bästa försvar och Uruguay blev verkligen så nedtryckte i försvarsposition att man aldrig fick med sig särskilt mycket folk upp i anfallet. Och då jag ser Uruguay som ett bättre lag än Chile så har jag verkligen svårt att se hemmalaget stå för någon större målexplosion, samtidigt så tror jag Argentina gör MINST två mål framåt.


Argentina ska inte ha några som helst bekymmer med ett Chile som saknar två viktiga spelare. Med den offensiv man besitter så tycker jag man borde vinna med minst två bollars marginal.

/e@sy