Svår match mellan Chievo som kämpar i botten för att undvika nedflyttning och Torino som kämpar för en Europaspelsplats. Båda lagen måste ta poäng men frågan är om inte klasskillnaden är för stor?

Chievo – Torino
Spel: Över 2.5 mål
Odds: 2.08 @ Bet365
Insats: 4/10
Spelstopp: 15.00

Chievo har det jobbigt för dagen då man är fast förankrat i bottenstriden. Man har 2 poäng ned till nedflyttningsplatserna med 3 matcher kvar av Serie A. Formen är allt annat bra med 4 förlust på lagets 5 senaste matcher, enda segern kom mot nästjumbon Livorno. Nu möter man ett helt annat lag i Torino som går starkt för dagen och då bör man få problem. Chievo saknar dessutom tre spelare p.g.a. avstängning och två av dessa är försvararna Cesar (31/1) och Nicolas Frey (30/0). Den siste som är avstängd är mittfältaren Hetemaj (30/0). Tunga avbräck för laget i defensiven med andra ord men positivt för såväl laget som för mitt spel är att lagets bästa anfallare Alberto Paloschi är tillbaka efter skada här. Jag har svårt att se hur man skall stå emot Torino här men nog kan man alltid peta in ett mål på sin hemmaplan även om man kanske inte vinner matchen. Man har släppt in mål i 5 raka matcher nu och det mesta talar för att man kommer släppa in ett par bollar även här…

chievo_200x200      torino_200x200

Bortalaget Torino måste gå för seger här då man har 5 poäng upp till Europa Leagueplatsen med tre omgångar kvar att spela. Torino har inga nya avbräck att rapportera om utan man kommer till spel med samma lag som senast. Man har visat upp härlig offensiv fotboll den senaste tiden och man har gjort 2 mål eller fler i lagets 5 senaste matcher. Formen är på topp med 4 segrar och 1 oavgjord match. Det är bara seger som räknas och seriens kanske hetaste anfallspar Immobile och Cerci måste leverera i en match som den här om Torino skall ha någon chans på femteplatsen! Jag tror de kommer kontra sönder Chievo som inte kommer hänga med när de sätter fart i omställningarna. Något som definitivt gör det här spelet spelvärt är att Torino spelat över 2.5 mål i lagets 7 senaste matcher! 

 

Kort summering: 
Chievo kämpar för sin överlevnad men det blir inte enkelt utan tre ordinarie spelare som är avstängda. Man får dock tillbaka bäste målskytten från skada och det är givetvis positivt för laget som kan få en extra dimension i sitt offensiva spel. Man möter ett Torino som har två stekheta målskyttar i Immobile och Cerci som givetvis kommer göra det jobbigt för Chievos vikarierande backlinje här… Jag väljer även att lägga 3 units på att Torino gör 2 mål eller fler i matchen till fina 2.50 hos Bet365!