Ett formsvagt Chievo tar på måndagen emot ett Sampdoria som gjorde en riktigt skitmatch senast, men man fick ändå 1 poäng och jag tror vi får se ett förbättrat Sampdoria nu och då borde möjligheterna till ännu fler poäng vara ganska goda. Jag håller i grunden Sampdoria snäppet högre än Chievo och tycker att oddsen känns helt fel här. Visst att Sampdoria inte varit bra på bortaplan men Chievo har ändå överpresterat i många matcher denna säsong men har nu 3 raka förluster. Sampdoria förlorar inte detta.

  • Chievo – Sampdoria
  • Spel: Sampdoria +0.5 (asian handicap)
  • Odds: 1.825 @ bet365
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Chievo inledde säsongen riktigt bra där man visade prov på oanade förmågor, men det mattades snabbt av och man ser nu det Chievo man trodde man skulle få se denna säsong. Detta har även lett till att man nu har 3 raka förluster och självförtroende är inte alls bra just nu. Sen att man gått och blivit så stora favoriter här trots allt är ju allt annat än logiskt. Visst att dagens motståndare inte rosat marknaden på bortaplan direkt men Chievo har ju inte heller rosat marknaden överhuvudtaget kan jag tycka och formen som sagt helt värdelös just nu.

Sen har man en del skavanker i laget när ordinarie spelare såsom mittfältarna Perparim Hetemaj och Nicola Rigoni är osäkra till spel. Sen är backen Nicolas Frey är skadad. Detta är såklart långt ifrån optimalt för ett lag som Chievo. Och så ställs man mot en av seriens hetaste anfallare just nu.

Chievo       Sampdoria

Sampdoria kommer från en riktigt skitmatch hemma mot Empoli där man gjorde en bedrövligt första halvlek för att sen komma ut och förbättra sig en aning och i alla fall få med sig en poäng från den skitmatchen. Man valde i den matchen att rotera en aning vilket inte alls föll väl ut. Till denna match lär man återgå till de som gick så bra innan. Och då lär vi få se Luis Muriel på topp igen tillsammans med glödhete skytteligaledaren Eder. För när Muriel kom in senast började det direkt hända grejer och Eder kom även han igång då. Ett anfallspar som hittar varandra. Och min känsla är att man inte gör 2 skitmatcher i rad utan att man höjer sig en aning. Då tycker jag chanserna till minst 1 poäng bör vara ganska goda mot ett formsvagt Chievo, trots bortaplan.

Man har inga märkbara skador här utan man lär starta med bästa möjliga elva i stort sett och då bör man ha bra chans som sagt. Nä jag tror inte man förlorar den här matchen faktiskt.

————————————————————————————————————————————————————-

Chievo har hittat riktigt svag formkurva och inte blir det bättre när man dessutom har flera frågetecken på spelare i laget. Och vi har nu fått se det gamla Chievo och inte det där överpresterande Chievo som började säsongen så bra. Tror att man får kämpa för att ens ta poäng denna afton. Sampdoria kommer nämligen ställa upp med en bra startelva efter att ha roterat en aning senast. Apropå senast så gjorde man en skitmatch, och det gör man absolut inte om igen. Därför tror jag chanserna är goda till minst 1 pinne här mot formsvaga Chievo. Jag spelar Sampdoria +0.5 (samma som X2) till oddset 1.825. Insatsen hamnar på strax över medel. Kämpa Sampdoria!

/ L’orso