När Chievo tar emot Roma så borde man väl tro på att Roma ska klara av det där, fast jag är inte så säker dock. Man bör absolut inte underskatta Chievo som kan vara hypereffektiva när det är rätt dag. Och här på hemmaplan kan man ligga och lurpassa hela tiden medan Roma behöver vinna. Dock har Roma flera avbräck här som stör laget helt klart. Lägger ut ett varningens finger för att Chievo kan överraska många i denna match mot ett sisådär Roma.

  • Chievo – Roma
  • Spel: Chievo asian handicap 0
  • Odds: 2.44 @ Pinnacle Sports
  • Insats: 4/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Chievo är ett sånt där lag som kan slå precis vem som helst, i princip, ifall det är rätt dag. Och på hemmaplan har man många gånger öppnat matcherna bra och chockat motståndarna. Det kan mycket väl hända här mot Roma också att man får några lägen och smäller dit bollen och pang så har man ett rejält övertag redan. För det är ofta man underskattar detta Chievo och tippar dom att åka ut men det finns ju uppenbarligen något i detta lag som håller dom kvar år efter år efter år. Jag tycker man har rätt hyfsade spelare framåt och som kan passa bra in i den här matchen då man gillar att ställa om, och mot ett segt Roma-mittfält så kan det bli en del ytor. Formen är inte jättedålig heller då man har 3 vinster på de 5 senaste.

Skadeläget ser väldigt bra ut för hemmalaget. Det är väl endast ynglingen Federico Mattiello som inte kan spela alls, sen några frågetecken men inget allvarligt.

Chievo    Roma

Roma har haft en bedrövlig form en längre tid men man vann ändå precis innan uppehållet. Men det var mot ett Genoa (2-0) som i sin tur har en ännu mer bedrövligare form. Och ska även sägas att Roma kanske inte förtjänade alla 3 poängen i den matchen. Och sen när man äntligen vann en match igen så kom uppehållet och det kanske inte var det mest optimala för Roma som säkerligen hade velat fortsätta. Men som jag sa så har man spelat riktigt dåligt en längre tid och vete fan om det kommer se så mycket bättre nu heller. Och det känns som att denna match är lurig för Roma då det är en sådan match man ska vinna men att underskatta Chievo kan vara det värsta tänkbara. Och med sega mittfältare som man kommer att ha så kan Chievo kontra in några bollar.

Vinsten mot Genoa blev dyrköpt dock då både Miralem Pjanic och Radja Nainggolan fick ett varsitt gult kort och är avstängda här. Även Edin Dzeko är avstängd här efter ett direkt rött kort. Tre tunga avbräck såklart. Sen har vi även skador på mittfältarna Salih Ucan, Seydou Keita och Kevin Strootman också. Francesco Totti är inte med i matchtruppen heller och Daniele De Rossi är osäker till spel, dock med i matchtruppen. Sen har vi ett några reserver som är skadade även dom. Stora problem för Roma som jag ser det.

———————————————————————————————————————————————————–

Chievo kan få matchen dit dom vill genom att ligga och lurpassa medan Roma har bollinnehavet till stora delar, sen kontrar man in 1-0 och även 2-0 typ. Skadeläget ser väldigt bra ut för hemmalaget och formen är betydligt bättre nu än för ett antal matcher sedan. Roma har haft en bedrövlig form en längre tid och att man vann senast innan uppehållet säger mer om motståndarna då än Romas prestation. Man har tunga avbräck till denna match och känslan är att man kommer underskatta detta Chievo. Jag spelar Chievo asian handicap 0 (draw no bet) till oddset 2.44. Insatsen är strax under medel. Kämpa Chievo!

/ L’orso