Chievo stod för en riktigt bedrift senast när man bortaslog Lazio och nu möter återigen ett topplag och man kommer till den här matchen med fullt självförtroende. Juventus har vacklat den senaste tiden, mycket p.g.a. tunga skador, och nu möter man ett heltaggat Chievo. Jag provar ett bra spel här!


Chievo – Juventus

Spel: Båda lagen gör mål i matchen
Odds: 2.10 @ William Hill
Insats: 4/10
Spelstopp: 12.30

Chievo stod som sagt för en riktigt bedrift senast när man på bortaplan slog serietrean Lazio med 1-0. Man gjorde en stark insats där men jag tycker inte lagets backlinje såg särskilt stabil ut och Lazio fick en hel del gratischanser p.g.a. slarv i defensiven. Nu ställs man mot Juventus som är snäppet vassare än Lazio och då får man problem. Chievo trivs bäst på sin hemmaplan och resultatraden 5-4-2 är helt okej för att vara ett mittenlag som Chievo. Man är faktiskt uppe i 8 raka hemmamatcher utan förlust nu då senaste förlusten på hemmaplan i ligan kom mot Inter den 26e September förra året.

Juventus leder Serie A men ligger bara 3 poäng före Napoli så det är väldigt viktigt för laget att våga gå framåt i den här matchen så man vinner matchen. Man har den senaste tiden spelat ett dubbelmöte med Lazio i cupen och den första matchen slutade 1-1 på Juventus hemmaplan och bortamatchen slutade med en 2-1 förlust. Emellan dessa matcherna mötte man Genoa på sin hemmaplan och den matchen blev bara 1-1 så Juventus känns inte jättestabila även om Lazio är ett riktigt bra lag!  Juventus är normalt ett väldigt starkt bortalag och lagets resultatrad 7-2-1 talar sitt tydliga språk. Man är seriens bästa bortalag men till den här matchen har man fortsatta bekymmer med avstängningar…


Viktige Chiellini missar matchen…

Efter kaoset mot Genoa senast så har Juventus båda ordinarie backarna Chiellini och Bonucci avstängda här plus att lagets tränare Antonio Conte är avstängd.

Något som talar extra mycket för mitt spel är att Chievo har gjort mål i 8 av de 9 senaste matcherna på sin hemmaplan! Motståndarna Juventus har gjort mål i 6 av lagets 7 senaste matcher på bortaplan så det mesta talar faktiskt för att båda lagen gör minst 1 mål var i den här matchen! Känslan är att Chievo kommer göra ett skitmål då Juventus återigen har en nykomponerad backlinje med tanke på avstäningarna och Juventus är seriens bästa bortalag och man gör i stort sett alltid mål så jag tror inte den här matchen blir något undantag direkt! Ska vi säga 1-1 eller 1-2?