Det är idag den första dagen i månaden oktober och många har sett fram emot denna dag väldigt länge. Jag är en av alla dessa. NHL-premiären är äntligen här och redan första natten smäller det till med tre riktigt bra matcher. Det kommer vara tufft i början att tippa, men jag gör mitt bästa och börjar med en liten ”skräll”  i matchen i United Center mellan Chicago och Washington.

  • Match: Chicago – Washington
  • Speltips: Washington X2
  • Odds: 1.86 @ Betway
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 2/10, 02.05

Regerande Stanley Cup-mästarna Chicago Blackhawks öppnar denna NHL-säsong med match hemma i United Center mot Washington Capitals. Hawks var förra säsongen en riktig maktfaktor genom hela säsongen och öppnade dessutom med 24 raka utan att förlora under ordinarie tid. Formen gick självklart ner lite under slutet av säsongen, även om man höll en jämn nivå hela vägen. Väl till slutspelet var man redo igen och tog sig tillslut hela vägen till bucklan ännu en gång. Många av spelarna har varit i klubben länge och har dessutom varit med och lyft Lord Stanleys-pokal två gånger. Kan det vara så att den där extra tändvätskan försvinner litegrann? Laget är fortfarande riktigt bra och på pappret har man en av ligans klart stabilaste och bästa trupper. Förra säsongen spelade man en hel del oavgjorda resultat och dessutom många matcher som slutade med en uddamålsvinst eller tvärtom. Jag tror att Chicago kommer växa ju längre in man kommer i säsongen, och ska lagen ta poäng mot Hawks så är det i början man ska överraska lite. Sedan är NHL såpass jämnt att alla kan slå varandra, men det vet ni om vid det här laget. Historiskt sett ska vi inte nämna alltför mycket då de har mött varann för få gånger för att kunna jämföra på ett rättvist sett. Dessutom är det första matchen på säsongen och då kan allt hända. Andrafemman ikväll kommer bestå av Michal Handzus-Marian Hossa-Patrick Sharp, där de två förstnämnda fortfarande inte har gjort någon match denna säsong. Det blir alltså deras första nu i premiären. Klart minus där då timingen tar ett tag att få in. Corey Crawford får förtroendet i kassen.

alexander ovechkin

Washington lär vara det lag som har mest glöd i sig inför denna match, även om säkerligen Chicago kommer vara taggade. Känslan är dock att man kanske glider lite på en skridsko och lever lite på Stanley Cup. Att få komma till Chicago och få chansen till att sätta dem på plats inför Hawks hemmapublik är nog med tändvätska för Capitals. Washington har även ett riktigt bra lag. Jag var väldigt nära att tippa dem till segrare av sin division till ett riktigt högt odds, men ångrade mig i sista stund. Att de däremot kommer vara med och slåss i toppen är jag helt övertygad om. Alexander Ovechkin har varit hårt kritiserad under ett par säsonger och även jag har tyckt att han gått ner sig, ända tills han i dryga mitten av förra säsongen kom som en raket och var som en ny spelare igen. Han visade absolut prov på sina kvalitéer och fortsätter han vara lika bra så kommer Caps bli otroligt farliga. Han kommer bilda topline med svenskarna Nicklas Bäckström och Marcus Johansson. Det sägs även att Brooks Laich ska vara spelklar till nattens match. Braden Holtby startar för Caps i kassen och han är enligt mig en av ligans bästa målvakter.


Det är starten av säsongen, men känslan säger att Washington har bra chans ikväll. Caps kommer vara ett topplag iår och i NHL slår alla varandra. Nu får man alltså lite under dubbla degen på dubbelchansen på Washington och det är absolut taget. Jag spelar Washington X2 till oddset 1.86 hos Betway med en medelinsats. Äntligen drar det igång!

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden