Inatt är det repris på förra årets Stanley Cup-final mellan Chicago och Tampa Bay. Förra året var det Chicago som drog det längsta strået och Tampa lär vara revanschsugna. Jag känner på något sätt att det ena laget känns lite starkare och man har också en fördel av hemmaplan.

  • Match: Chicago – Tampa Bay
  • Speltips: Chicago ML
  • Odds: 1.75 @
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 25/10, 02.35

chicago_blackhawks_200x200Chicago har öppnat helt okej och varför man inte varit superbra är väl förståligt med tanke på att man är regerande mästare och de brukar som sagt av tradition vara väldigt trögstartade. Man ligger näst sist i Central Division, men samtidigt har man bara fyra poäng upp till ettan så det är väl ett litet tecken på att det kommer bli ett riktigt getingbo den här säsongen. Alla poäng kommer dock vara viktiga i slutändan och jag tror att Chicago kommer bli starkare ju längre säsongen lider. Man har trots allt många nya spelare som kommer ta ett tag på sig innan de blir riktigt varma i kläderna. Idag tror jag dock att man klarar av att lösa en vinst. Man är alltid starka hemma i United Center och ”skandalspelaren” Patrick Kane har öppnat säsongen lysande. Det enda lilla avbräcket man har inför kvällens match är Duncan Keith. Ett spelartapp som är väldigt tungt, men samtidigt har man en bred backbesättning och man klarade sig riktigt bra i förra matchen utan honom. I grunden tycker jag kanske att Tampa är det lag som är bäst på pappret för tillfället, men inte alltid det som avgör heller. Chicago är tunga på hemmaisen och Tampa spelade match så sent som igår borta mot Winnipeg. Corey Crawford startar i kassen.

tampa_bay_200x200Tampa Bay har öppnat bra och har vunnit fem av åtta matcher än så länge och det är bara fenomenala Montreal som är bättre i deras division. Man spelade igår borta mot Winnipeg där man tillslut vann med 4-3. Idag tar man nya tag och självklart kommer det bli jobbigt att möta Chicago på bortaplan back-to-back, speciellt såhär tidigt in på säsongen. Tampa är ett av ligans bästa lag och är kanske den stora favoriten att vinna Eastern Conference och på så sätt också ta sig till en ny final. Att möta Chicago är dock aldrig enkelt. Visst, men kanske har en lite bättre trupp än Chicago, men jag sätter ändå Hawks som ganska klara favoriter här då magkänslan verkligen säger att man slår tillbaka Tampa ganska enkelt idag. Tampa har idag också kallat in reservmålvakten Gudlevskis från AHL och kanske betyder det att Ben Bishop har åkt på någon typ av skada så att han är osäker på att han inte kan spela. Just Bishop stod igår och kommer säkert få en vilodag idag, vilket såklart är positivt på förhand. Man har inga övriga skador och ingen målvakt är bekräftad i skrivande stund. Räknar dock med Gudlevskis eller Poulin.

Chicago is 7-3 SU in its last 10 games
Chicago is 5-1 SU in its last 6 games at home
Chicago is 4-2 SU in its last 6 games when playing Tampa Bay
Chicago is 10-4 SU in its last 14 games when playing at home against Tampa Bay


Jag tycker och tror att Chicago kommer vinna denna match. Mycket pågrund av hemmafördelen och för att man har fått en dags extra vila. Man är hemmastarka och kommer sätta Lightnings under press direkt. Mitt spel blir alltså Chicago ML till oddset 1.75 hos Unibet. Insatsen landar på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden