Chicago har startat säsongen fruktansvärt bra och idag tar man emot ett San Jose Sharks som fortfarande söker efter formen man hade under de första matcherna. En sevärd match som startar natten mot lördag 02.35.

  • Match: Chicago – San Jose
  • Speltips: Chicago ML
  • Odds: 1.78 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 16/2, 02.35

Chicago är om man ska gå efter starten favoriter till att ta hem Stanley Cup. Serien är däremot lång och mycket kan hända, men som man spelar nu så är man utan tvekan en av dem stora favoriterna. Laget har nu spelat totalt 13 matcher och ännu inte förlorat  i full tid. Man har tre förluster på straffar, men i övrigt är det bara vinster. Man är ett av de vassaste lagen både bakåt och framåt. Bakåt har man släppt in få mål och framåt är man ett av de lagen som gjort flest mål denna säsong. Då är man ändå ett lag som ännu inte fått igång sitt powerplay riktigt. Motsvarigheten är boxplay och där dödar man över 90% vilket är otroligt bra. Bara Boston är bättre i numerärt underläge. Man har fyra forwards som sticker ut lite extra, Marian Hosssa, Jonathan Toews, Patrik Kane och Patrick Sharp, där kanske Kane är den som utmärkt sig mest än så länge. Ikväll kommer man starta med Ray Emery i kassen och jag ser inte det som något större avbräck gentemot Corey Crawford då båda varit riktigt bra. Det blir också Emerys första match på hemmaplan. Man förlorade senast mot Anaheim på hemmaplan efter att ha varit ute på en längre roadtrip. Jag har verkligen svårt att se dem förlora två raka på hemmaplan, speciellt mot ett för tillfället uselt San Jose Sharks. De har redan mötts tre gånger denna säsong där Chicago har vunnit två av dem.

San Jose började med att vinna fem raka matcher under ordinarie tid och därefter vann man två raka på straffar. Efter det har det tagit stopp totalt och nu är man uppe i sex raka förluster. Den stora anledningen är inte det defensiva som det oftast brukar vara när lag kommer i svackor, utan den här gången handlar det om stora problem att få in pucken, trots att man har en mäktig förstaline med Joe Thornton-Patrick Marleau-Joe Pavelski. Den femman har inte gjort många rätt på slutet. Under de sex matcher man fått stryk så har man 7-18 imålskillnad. Idag möter man alltså ett Chicago som spelar sitt livs hockey och som dessutom bör vara revanschsugna efter att förlorat förra hemmamatchen. Antti Niemi förväntas vakta kassen.

Chicago is 2-5 SU in its last 7 games at home
The total has gone OVER in 5 of Chicago’s last 7 games when playing San Jose
Chicago is 13-6 SU in its last 19 games when playing San Jose
The total has gone OVER in 4 of Chicago’s last 5 games when playing at home against San Jose
Chicago is 5-1 SU in its last 6 games when playing at home against San Jose

Formen här är den stora skillnaden mellan lagen och jag tror San Jose får inkassera sin sjunde raka förlust. Tänkte först på ett överspel med tanke på att brukar bli mycket mål mellan lagen, men San Joses oförmåga att göra mål gör att jag väljer att spela Chicago ML till oddset 1.78 hos bwin. Kommer även spela ett sidospel i matchen som blir Chicago flest skott på mål (regular time) till oddset 2.10. Det första spelet blir det standard 6 units och så 3 units på skottspelet.

Chicago ML (1.78) – 6 units
Chicago flest skott på mål (2.10) – 3 units 

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden