Idag är det en speciell dag för dessa två lag. Chicago står som värd i denna match som dessutom spelas utomhus på Soldier Field. Det kommer vara mycket kamp, vilja och en hel del prestige då det är en match som det snackats om hela säsongen. På förhand känns det väldigt jämnt, men tycker oddset sticker iväg lite på det ena laget.

  • Match: Chicago – Pittsburgh
  • Speltips: Pittsburgh ML
  • Odds: 2.20 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 2/3, 02.05

Chicago förlorade sin första match efter OS-uppehållet med 2-1 mot Rangers på hemmais. Idag har man en ny chans att ta två poäng och idag också i en väldig speciell match. Chicago är ett av ligans klart starkaste lag, men har under de senaste veckorna inte varit så stabila som man var tidigare under hösten. Det är givetvis ett av de bästa lagen fortfarande, men på nåt sätt så känns man inte riktigt i balans. Laget är vasst, men i en match som denna som inte är som någon annan med tanke på förutsättningar så känns det som att det kommer bli väldigt tight och att spelet i powerplay/boxplay kommer bli otroligt viktigt. Där ligger man ett steg efter Pittsburgh. Chicago är också ett av ligans starkaste lag på hemmaplan, men idag känner jag inte att man kan räkna denna match på hemmais, trots att den spelas i Chicago. Självklart är det mer hemmaplan för Hawks än vad det är för Pens, men känns som att ni förstår vad jag menar. Hawks kommer vara det lag som för spelet och det tror jag kommer passa Pittsburgh väldigt bra.

Soldier-Field---Stadium-Series

Pittsburgh går in till denna match som underdogs och det enbart för att man står som bortalag. Det är svårt att jämföra lag, men känslan är ändå att dessa två är två av de största utmanarna till att ta hem bucklan senare i sommar. Idag är det lika förutsättningar för de två lagen. Båda har fått lika lång vila från senaste matchen och den här matchen spelas på neutral plan. Som jag skrev ovan så tror jag spelet i powerplay/boxplay kommer bli viktigare än vanligt här då jag tror det blir en väldigt tight match. Där är Pens outstanding. I powerplay är man överlägset bäst i ligan och i boxplay ligger man tvåa. Inte för att Chicago är dåliga PP, men Pittsburghs numerära överläge ligger snäppet högre. Dessutom är Chicago inte speciellt bra i boxplay vilket borde gynna Pittsburgh denna afton. Pittsburgh saknar fortfarande två av sina bästa backar i Letang och Martin, men samtidigt behöver det inte vara negativt. Dessa två är offensiva kuggar dessutom vilket gör att man får anpassa sitt spel litegrann till det mer defensiva och det har man gjort bra under hela säsongen. Man spelar nästan bättre i de lägena när man får vara lite mer kontrollerade, trots att det såg ut som skit under den sista matchen. Pens saknar Martin, Letang, Dupuis, Bennet och Conner.


Det är två jämna lag som möts ikväll på neutral plan och vi får ett riktigt högt odds på Pittsburgh. Jag ser det mer som en 50/50 match och då är ML-oddset på Pens riktigt saftigt. Mitt spel blir Pittsburgh ML till oddset 2.20 hos bet365. Insatsen blir 5 units och matchen startar strax efter två under natten till söndag.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden