Det är dags för ett litet specialspel igen. Hemmastarka Chicago tar emot Phoenix och det kan väl inte sluta med annat än en hemmaseger här, eller? Jag är inte lika övertygad om en Chicagoseger så kommer istället välja att gå på ett skottspel.

  • Match: Chicago – Phoenix
  • Speltips: Över 58.5 skott (regular time)
  • Odds: 1.70 @ Bwin
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 15/11, 02.05

Chicago är ett av ligans mest underhållande lag. Man har gjort flest mål i serien och är dessutom i sina bästa stunder ett av de klart bästa lagen också. Bakåt är man stabila och har också släppt in minst mål av alla. Man släpper dessutom till ganska lite skott, men det tar vi inte hänsyn till idag riktigt. Framåt kör man på under hela matcherna, oavsett om man leder med fem mål eller ligger under med ett. Man ska framåt och skapar alltid mycket. Idag när man möter ett lag som har det ganska jobbigt i egen zon till och från så ska man lätt komma upp till 40 skott med lite flyt. Det kryllar av offensiv kraft och just Chicagos forwards gillar att snurra i offensiv zon och det brukar inte deras motståndare gilla då även dem trivs bättre offensivt än vad man gör defensivt. Jag tror Hawks kommer vinna skotten klart här.

Chicago shots off: 34.1
Chicago shots off at home: 35.8
Chicago shots def: 27.2
Chicago shots def at home: 25.8
Chicago shots against Phoenix last 10 games: 38.1

patrickkane

Yotes har vi spelat många gånger med framgång när det gäller överspel i skott. Den här gången har man satt en lina på 58.5, men till ett lite lägre odds än normalt. Jag tycker den här ska sitta utan större problem. Så länge Chicago tuggar på som vanligt så är jag inte alls oroad. På de tio senaste matcherna när dessa möts så har Yotes släppt till som minst 31 skott, och det var också när man spelade på hemmaplan. Idag spelar man i United Center i Chicago och då kommer man få det tufft. Matchbilden kommer bli som så att Chicago självklart kommer föra spelet och förmodligen bomba sönder en något ensam Mike Smith medans Phoenix kommer försöka gå på snabba spelvändningar. Det spelet borde trots allt passa Yotes ganska bra och man kommer få sina lägen. Tror dock inte att man behöver så många då Chicago kommer lösa stor del av linan.

Phoenix shots off: 30.6
Phoenix shots off on road: 29.3
Phoenix shots def: 35.0
Phoenix shots def on road: 37.5
Phoenix shots against Chicago last 10 games: 27.0


Linan är låg och oddset är också därefter. På andra bolag ligger den något högre och det känns mer rätt. Jag spelar över 58.5 skott till oddset 1.70 med 7 units. Spelet hittar ni denna gång hos Bwin.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden