Det är dags för en riktig toppmatch i United Center mellan Chicago och New York Rangers. Bortalaget saknar fortfarande sin stjärnmålvakt Henrik Ludnqvist, men ersättaren Talbot är av god rang. Jag kör på en vinnare ikväll där vi får ganska fint odds.

  • Match: Chicago – NY Rangers
  • Speltips: NY Rangers ML
  • Odds: 2.25 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 9/8, 01.35

chicago_blackhawks_200x200Chicago verkar äntligen ha hittat lite form igen då man nu har vunnit fyra av de fem senaste matcherna. Det har dock varit mot lag som man ska slå och som man varit ganska stora favoriter i. Den matchen man förlorade var på bortaplan mot Tampa Bay. Idag ställs man mot ett av ligans absolut bästa och formstarkaste lag. Det kommer krävas  en prickfri insats för att man ska stå som segrare idag och med tanke på att laget faktiskt inte spelat så jättebra den senaste tiden, trots sina vinster, så tror jag att man kommer få det tufft idag. Det är självklart att man är ett av ligans bästa lag, men idag möter man kanske ett av dem jobbigaste lagen i ligan och då blir det tufft. Nu har man målats upp som ganska stora favoriter och det är för att man spelar på hemmaplan. Jag håller givetvis med om att man ska vara favoriter, men jag har gillat Rangers den senaste tiden och kommer därför att backa dem. Hawks har spelat bra på hemmaplan, men det har inte varit i närheten av förra säsongen då man ett tag var nästintill oslagbara i sin hemmaborg. Chicago saknar Johnny Oduya och Patrick Kane. Målvakt för dagen blir Corey Crawford.

rangers_200x200Rangers har trummat på som en ångvält under andra halvan av serien. Man är otroligt svåra  att möta med sitt skridskostarka spel och man är ett lag som matar på skott framåt. Det är tydligt att laget återigen har något stort på gång efter förra årets succé. Har man samma tur i slutspelet denna säsong så blir man livsfarliga och kan mycket väl stå där med bucklan senare i vår. Med tanke på att man dessutom plockat in Keith Yandle på slutet så besitter man en av ligans klart bredaste backuppsättningar. Formen kanske gått ner väldigt lite om man jämför med hur man var för några veckor sedan, men man skapar fortfarande massvis med lägen och då är man som sagt fortfarande väldigt svåra att möta. Man har fått ett par dagars vila nu och bör vara spelsugna och hur bra passar det inte med ett toppmöte mot Chicago då. Med tanke på att man spelar i olika konferenser så har man inte mötts så många gånger de senaste säsongerna. Dock har man vunnit säsongens enda möte och tittar man på nuvarande form så ser jag faktiskt klar fördel för Rangers. De är livsfarliga i sina spelvändningar och kan ligga avvaktande och vänta på Chicagos misstag. Jag gillar oddsen här och kommer att testa Rangers. Man startar med Cam Talbot och övrigt är man helt skadefria.


Oddsen är höga på Rangers och med tanke på hur dem spelar för tillfället så måste jag testa en slant på detta. Mitt spel blir alltså Rangers ML till oddset 2.25 hos bwin. Oddset har sänkts lite, men det är fortfarande spelbart. Insatsen blir medel och landar på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden