Toppmöte mellan två av säsongens bästa lag ska spelas i Chicago där hemmalaget står som värd för gästande New York Islanders. Bortalaget har inte samma flow i sitt spel längre och vinsterna är svårare att hitta nu vilket gör att jag kommer fokusera på ett skottspel istället.

  • Match: Chicago – NY Islanders
  • Speltips: Islanders flest skott på mål (regular time)
  • Odds: 2.15 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 18/3, 01.35

chicago_blackhawks_200x200Chicago spelar för tillfället väldigt uppochner och man måste nog försöka börja hitta ett stabilare spel snart igen om man ska vara med och kämpa om bucklan i vår. Jag tror dock inte dagens ojämnhet kommer bli något problem om ett par veckor då man är ett utpräglat bra slutspelslag. Idag tar man emot Islanders och det kommer bli en utmaning. Man har den senaste tiden släppt in ganska lite mål, men däremot så har man släppt till en del chanser, vilket gör att man kan tacka sina målvakter för vissa segrar. Idag tror jag man återigen vinner och det är mycket pågrund av att Islanders inte besitter samma form och flyt för tillfället som man hade tidigare under säsongen. Hawks matar nästan alltid på massa skott på hemmaplan och då är frågan varför jag tror att Islanders vinner skotten idag? Jag tror att Chicago har störst chans att vinna matchen idag och med tanke på att Islanders förmodligen får jaga i underläge så tror jag att man skjuter fler skott. Jag kan ha fel såklart, men min känsla är att Chicago kommer försöka spela safe vid en ledning med tanke på att Islanders är livsfarliga i sina omställningar. Corey Crawford vaktar kassen idag igen.

islanders_200x200Islanders har inte alls samma flyt i sitt spel som man har haft under nästan hela säsongen. Man har haft det lite svårare att få in puckarna trots att man har en av ligans vassaste offensiver på pappret. Man är skridskoskickliga, tekniska och lägger en massa puckar på mål. Den stora skillnaden mot förra säsongen är att man fått in två backar i Nick Leddy och Johnny Boychuk som stabiliserat rejält bakåt. Även en målvakt som räddar puckarna som man ska rädda. Ikväll saknas dock Jaroslav Halak, vilket bör vara positivt för vårat spel då Neuvirth är en sämre målvakt. Framåt har man haft problem att få in pucken på slutet som sagt, men chanser saknas fortfarande inte. Man är efter Chicago det lag som skjuter flest skott på mål. Dessutom har man också fått bra koll bakåt och släpper inte till lika mycket skott som man gjorde förra säsongen. Sanningen är faktiskt att Islanders är det lag som vunnit skotten i överlägset flest matcher i hela ligan. Man är grymma helt enkelt och då tycker jag att det självklart att testa samma spel då dem faktiskt denna afton har ett spelbart odds på denna marknad. Något som dom faktiskt inte brukar ha. Islanders vann skotten i säsongens enda möte med 41-25. Dock på hemmaplan denna gången. Positivt för oss är att Michal Neuvirth är bekräftad i kassen. Man saknar Nick Leddy och Michail Grabovski.


Jag tror att Islanders kommer få jaga i underläge idag och med tanke på att man är det lag som vinner skotten i flest matcher i ligan så känner jag att detta är ett givet spel. Mitt spel blir alltså Islanders flest skott på mål till oddset 2.15 hos bwin. Insatsen kommer att landa på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden