Chicago möter inatt Montreal på hemmaplan och båda lagen spelar sin 80:e match för säsongen. Matchen är relativt betydelselös, men känlan är ändå att ett av lagen drar det längsta strået trots att man har några avbräck.

  • Match: Chicago – Montreal
  • Speltips: Chicago ML
  • Odds: 1.67 @ pinnacle
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 10/4, 01.35

Chicago är som vanligt en av favoriterna till att ta hem bucklan senare i vår/sommar, men den här gången känns det jämnare än någonsin. Vi har Boston som är överlägsna i Eastern. Pittsburgh som mycket väl har potentialen och flertalet lag från West som ser otroligt starka ut. För tillfället har man Patrick Kane och Jonathan Toews skadade och återkommer inte dessa till slutspelet så tror jag att man får det väldigt tufft. Nu har man dock spelat utan dessa ett par matcher och man har faktiskt gjort det riktigt bra. Toews skadade sig i matchen mot Pittsburgh när man förlorade med 4-1 och det var också lagets senaste förlust. Man spelade faktiskt riktigt bra i den matchen och kunde lika gärna ha vunnit med lite flyt. Efter detta har man tre starka segrar mot Minnesota och Columbus som båda två har haft en slutspelsplats att spela om. Senast avfärdade man också St Louis med 4-2. Man har alltså fyra riktigt starka insatser i rad och hemma är man brutalt starka. Frågan är om inte den fjärde raka segern kommer här. Jag tycker man har goda chanser till detta trots att man saknar två av lagets stora stjärnor. De har ett brett lag och dessutom får man tillbaka Brandon Saad till nattens match. Corey Crawford är våran starter.

brandonsaad

Montreal har även dem gått starkt och ligger på en stabil tredjeplats i Eastern Conference. Däremot så är det inget lag jag tror på i ett slutspel för det känns bara inte som att de har den rätta karaktären. Jag kan ha fel, men det är min känsla. Det känns även som att de lever lite för mycket ibland på Carey Price och när man lever på en målvakt såpass mycket så brukar lag oftast ha svårt att gå hela vägen. Ikväll kommer man dessutom att starta Peter Budaj. En målvakt som jag inte alls tycker är bra. Självklart är han duktig eftersom han står i världens bästa liga, men han är absolut inte en av de bästa utan tillhör snarare bottenskiktet. Montreal har bra form och har gjort mycket mål på slutet, men har haft otroligt bra effektivitet. Idag möter man ett lag som förmodligen kommer parkera till stor del i Montreals zon och då tror jag Budaj och companie kommer få svårt att hålla ut en hel match. Habs väljer dessutom att vila deras första backpar, Alexei Emelin och Andrei Markov. Jag tror att Habs kommer få det tufft idag och tycker att oddset på Hawks känns relativt bra.


Hawks är brutalt starka hemma och har gjort flera bra insatser nu trots avsaknaden av Toews och Kane. Jag tror inte att Montreal kommer klara Chicagos tryck under en hel match och därför blir mitt spel idag Chicago ML till oddset 1.67. Spelet finner ni hos de flesta bolag, men högst på marknaden är Pinnacle. Insatsen blir 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden