Nattens klart bästa match spelas i Chicago där Blackhawks tar emot Los Angeles. Det är ett riktigt tungviktsmöte och trots deras geografiska läge så får det ändå anses lite som ett rivalmöte då de har varit två av Westerns bästa lag de senaste säsongerna. Inatt kommer jag testa ett målspel där oddset är lite väl högt.

  • Match: Chicago – Los Angeles
  • Speltips: Över 5.0 mål
  • Odds: 2.08 @ betsafe
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 3/11, 02.35

 

 

chicago_blackhawks_200x200Chicago har öppnat säsongen helt okej där man har startat med sex vinster på elva försök. Det tycker jag är klart godkänt då man har förändrat en hel del i truppen där rutinerade spelare fått lämna osv. Unge Artemi Panarin har varit fullständigt magnifik i inledningen och när han får växa in i sin roll ännu mer så kommer han bli guld värd för Chicago. Till nattens match är det svårt för mig att sia om en vinnare, även om jag känner att Kings form kan vara avgörande här. Hawks har alltid varit brutalt hemmastarka och har även nu i starten visat upp det starka hemmaspel som man haft tidigare säsonger. Därför vågar jag inte lägga mitt spel på en Kings-seger här. Jag kommer därför lita på ett överspel på en lina jag verkligen gillar. Den ligger på 5.0, vilket innebär att vi får pengarna tillbaka vid exakt fem mål och då även övertid/straffar inräknat. Därför tycker jag oddset är väldigt högt. Även fast Hawks de senaste matcherna haft lite svårt att få in pucken så bör man ändå lösa minst två mål framåt idag. Det lossnade lite senast då man stänkte in fyra borta mot Minnesota och får hoppas man kan fortsätta på samma bana även idag. Man har ändå hemmaplan och då ska man vara rätta favoriter och det är sällan man hamnar under 2-3 mål här. Chanser skapar man alltid och positivt också att Jonathan Toews trampat igång målskyttet igen.

los_angeles_200x242Los Angeles Kings öppnade riktigt tungt med fyra raka förluster och något verkade inte stå rätt till. Laget på pappret är riktigt bra och det är faktiskt en av mina fyra Stanley Cup-vinnare jag spelat på denna säsong. Nu har man dock fem raka vinster och man ser sådär tunga ut som de också är förväntade att göra. De har ligans klart tyngsta lag och dessutom en hel del individuell kvalité så det är givet för mig att man kommer vara en utmanare om bucklan i vår. Just formen är det som spelar in här. Det är alltid svårt att spela borta mot Chicago och man får nästan räkna med att göra minst tre mål för att kunna vinna matchen. Jag tror det kommer bli full fart framåt åt båda hållen och då har jag svårt att se att båda lagen inte ska klara av att göra minst två mål var. Då innebär det som sämst pengarna tillbaka. Kings har öst in mål på slutet, men samtidigt har man också släppt till väldigt mycket chanser och målvakten Jonathan Quick kan inte stå på huvudet varje kväll. Tittar man också historiskt mellan dessa så har sju av de tio senaste gått över dagens lina. Två av dessa tio har slutat med exakt fem mål och bara en under linan. Jag tycker det finns goda möjligheter till att lösa linan även idag. Inga målvakter är bekräftade i skrivande stund, men räknar med Crawford vs Quick.


Båda lagen är starka offensivt och det brukar vara fartfyllda samt målglada matcher lagen emellan. Mitt spel idag blir alltså över 5.0 mål till oddset 2.08 hos betsafe. Insatsen landar på medel och 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden