Det är dags för ytterligare ett skottspel och den här gången tycker jag att man satt linan något skott lågt och dessutom är oddset relativt högt om man ska jämföra med ett annat bolag. Det gäller matchen mellan Chicago och LA Kings.

  • Match: Chicago – Los Angeles
  • Speltips: Över 55.5 skott på mål (regular time)
  • Odds: 2.02 @ Bwin
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 26/3, 01.05

Chicago har gått ner i form sedan starten av säsongen, vilket är ganska självklart när man hade en streak på 24 matcher utan att förlora under ordinarie tid. Den stora skillnaden är väl att man inte riktigt har samma trygghet bakåt, även om den fortfarande är riktigt bra. Framåt öser man in mål och skjuter en väldans massa skott mot mål. Förra matchen mot Anaheim sköt man bara 24 skott emot mål, men det var också första gången på nio matcher man sköt under 32 skott. Jag tror detta bara var ett undantag och trots att man möter ett ganska defensivt starkt Kings idag så tror jag att det kan bli en hel del fart. Tittar man inbördes mellan lagen så har bara 5 av de 10 senaste slutat över linan, vilket självklart är lite oroande. Jag tror att båda löser minst 27-28 skott var och då har spelet en bra chans att sitta.

Los Angeles hade en riktigt trög start på säsongen. Man fick nästan ingenting att funka, varken defensiven eller det offensiva. Ju längre säsongen gått desto bättre har man spelat på båda fronterna. Framåt är det en stor skillnad och man har äntligen börjat få lite flow med sina stora och tunga forwards. På de fem senaste matcherna har man gått över dagens skottlina tre gånger, vilket får ses som helt okej. En stor anledning till att jag tror att Kings kommer skjuta en del skott är att man inte gjort mål på två raka matcher, trots att man på dessa skjutit 30 skott framåt. Man är förmodligen lite desperata att få göra mål och slänger säkerligen in en puck extra ibland och försöker skapa trafik framför mål. Den här säsongen har man mött Chicago två gånger och en gång har man klarat linan. Det var i just Chicago där skotten slutade 37-27 till Hawks.

Chicago shots off: 31.30
Chicago shots def: 26.47
Chicago shots against Kings last 10 games: 28.3
LA shots off: 28.94
LA shots def: 24.52
LA shots agains Hawks last 10 games: 28.5


Jag kommer spela över 55.5 skott på mål (regular time) till oddset 2.02 hos bwin med 5 units. Nånting säger mig att om ett bolag ligger på 55.5 och ett annat har satt linan på 58.5 till också ett lägre odds (1.85 hos Betsson), så är det något av dem som är helt fel ute. Jag tycker kanske linan ska mötas på mitten där nånstans och då när vi får ett så högt odds som 2.02 på den lägsta linan på marknaden så måste det spelas med en peng. Medelinsats in.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden