Chicago tar idag emot LA hemma i United Center. Bortalaget har verkligen allt att spela för medans Chicago ligger på lite säkrare mark. Just därför tror jag också oddsen sitter som dem sitter och det är inte ofta Chicago går in som underdogs på hemmaplan.

  • Match: Chicago – LA Kings
  • Speltips: Chicago ML
  • Odds: 2.00 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Speltstopp: 31/3, 02.35

chicago_blackhawks_200x200Chicago är ännu inte klara för slutspel då man den senaste tiden inte direkt rosat marknaden helt enkelt. Man har spelat ganska lojt och målvaktsspelet har kanske inte heller varit lysande. Det är mycket möjligt att man saknar sin stora stjärna Patrick Kane så mycket att det blir såhär, men enligt mig så har man en trupp som ska klara av det avbräcket bra oavsett. Inatt möter man ett lag som har mer att spela för än dem själva. Däremot så har jag svårt att se Chicago som underdogs i sin egen hemmaborg, oavsett vilket mostånd eller vilken tidpunkt på året det är. Man spelade igår borta mot Winnipeg och vann med 4-3 så självförtroendet bör man hittat lite av igen. Matcherna mot Kings finns det en hel del rivalitet emellan med tanke på att de båda har varit ”en av de stora” de senaste säsongerna så motivationen ikväll lär det inte vara något fel på. Jag tror Chicago skulle älska att slå Kings ikväll och på så sätt också sätta stor press på Kingsspelarna som då faktiskt kan missa ett slutspel. Chicago saknar ovannämnda Kane, men även troligtvis Daniel Carcillo. Målet lär vaktas av Antti Ranta eller Scott Darling då Crawford stod matchen igår.

los_angeles_200x242Los Angeles Kings har verkligen allt att spela för och då brukar man också ha en fördel på planen. Nu är det ju faktiskt så att Chicago också har en del att spela för, även om det inte är på lika blodigt allvar. Som jag skrev ovan så är jag ganska säker på att Hawks vill göra allt för att Kings ska misslyckas. Los Angeles ar varit väldigt ojämna under hela säsongen, men det är också helt vanligt om man tittar på de senaste säsongerna. Den senaste tiden när man insett att man faktiskt riskerar att missa slutspel så har man dock börjat prestera och spela riktigt bra. Tar man sig till slutspel så är jag övertygad om att det kommer bära långt för Kings tillslut ändå. Ikväll väntar dock en tuff utmaning när man möter Chicago på bortaplan. Nu har man seglat upp som favoriter och det är enbart för att man har mer att spela för än Chicago. Det är två jämna lag som möts ikväll, helt klart, men jag ser ändå Chicago som favoriter med tanke på att man har fördelen av att spela på hemmais. Kings har varit sisådär på resande fot om man ska jämföra med deras hemmastatistik. Inbördes den här säsongen har man vunnit varsitt möte. Jonathan Quick är bekräftad för start och man saknar alltjämt Tanner Pearson, Slava Voynov och Jarret Stoll.


Att vi får Chicago som underdogs på sin egen hemmaplan har jag väldigt svårt att se. Man ska vara favorit mot alla lag man möter, men idag är man inte det pågrund av vissa anledningar. Mitt spel blir dock Chicago ML till oddset 2.00 hos bet365. Insatsen kommer att landa på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden